Lipsă acută de medici şcolari. La o şcoală din Iaşi, medicul stomatolog se ocupă de triajul elevilor

Lipsă acută de medici şcolari. La o şcoală din Iaşi, medicul stomatolog se ocupă de triajul elevilor

FOTO Arhivă Adevărul

La intrarea în fiecare clădire a unităţilor de învăţământ se face triajul epidemiologic al elevilor, în contextul pandemiei de coronavirus. La Iaşi, reţeaua de medici şcolari este subdimensionată faţă de necesar, iar directorii unităţilor de învăţământ trebuie să găsească soluţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul pandemiei de coronavirus, prezenţa fizică a unui medic şcolar în fiecare unitate de învăţământ este absolut necesară. La nivelul municipiului Iaşi, reţeaua de medici şcolari este subdimensionată faţă de necesar.
 
În acest context, directorii unităţilor de învăţământ trebuie să găsească soluţii. De exemplu, la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu” din Iaşi, de triaj de ocupă medicul stomatolog Andrei Petrache. Are şi un ajutor: Eliza, rezidentă în anul I la paradontologie.
 
Stomatologul Andrei Petrache spune că, din cauza faptului că nu sunt suficiente cadre medicale de medicină generală, au fost solicitaţi şi câţiva medici stomatologi.

Reţeaua şcolară din Iaşi însumează 79 de unităţi de învâţământ, cu 50.000 de elevi şi preşcolari.

La începutul anului şcolar, sănătatea lor era în grija a doar 26 de medici de medicină şcolară, ceea ce înseamnă, teoretic vorbind, că un medic supraveghează sănătatea a aproximativ 2.000 de copii.
 
Ulterior, Direcţia de Asistenţă Socială a scos la concurs 38 de posturi de medici pe perioadă determinată. De câteva zile, 36 dintre aceste posturi libere s-au ocupat, dar nici acum nu sunt destule cadre medicale.
 

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările