Lipsă acută de medici şcolari. La o şcoală din Iaşi, medicul stomatolog se ocupă de triajul elevilor

0
0

La intrarea în fiecare clădire a unităţilor de învăţământ se face triajul epidemiologic al elevilor, în contextul pandemiei de coronavirus. La Iaşi, reţeaua de medici şcolari este subdimensionată faţă de necesar, iar directorii unităţilor de învăţământ trebuie să găsească soluţii.

În contextul pandemiei de coronavirus, prezenţa fizică a unui medic şcolar în fiecare unitate de învăţământ este absolut necesară. La nivelul municipiului Iaşi, reţeaua de medici şcolari este subdimensionată faţă de necesar.

 

În acest context, directorii unităţilor de învăţământ trebuie să găsească soluţii. De exemplu, la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu” din Iaşi, de triaj de ocupă medicul stomatolog Andrei Petrache. Are şi un ajutor: Eliza, rezidentă în anul I la paradontologie.

Stomatologul Andrei Petrache spune că, din cauza faptului că nu sunt suficiente cadre medicale de medicină generală, au fost solicitaţi şi câţiva medici stomatologi.

Reţeaua şcolară din Iaşi însumează 79 de unităţi de învâţământ, cu 50.000 de elevi şi preşcolari.

La începutul anului şcolar, sănătatea lor era în grija a doar 26 de medici de medicină şcolară, ceea ce înseamnă, teoretic vorbind, că un medic supraveghează sănătatea a aproximativ 2.000 de copii.
 
Ulterior, Direcţia de Asistenţă Socială a scos la concurs 38 de posturi de medici pe perioadă determinată. De câteva zile, 36 dintre aceste posturi libere s-au ocupat, dar nici acum nu sunt destule cadre medicale.

Vă mai recomandăm şi:

Nou record negativ de infectări cu SARS-CoV-2: 1.767 de cazuri noi şi 47 de decese în ultimele 24 de ore

Şcoală în trei schimburi la sala de nunţi din sat. Realitatea dintr-o comună din Iaşi

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite