Jaf în masă la o companie străină cu 2.000 de angajaţi. Salariaţii români au furat piese de zeci de mii de euro

Jaf în masă la o companie străină cu 2.000 de
angajaţi. Salariaţii români au furat piese de zeci de mii de euro

Delphi are 2.000 de angajaţi la Iaşi

Autorităţile ieşene investighează furtul a aproape 500 de injectoare diesel de la compania SC Delphi Systems România, principalul angajator din Iaşi şi unul dintre cei mai mari din ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ancheta în cazul furturilor de injectoare de la compania Delphi a fost deschisă la finele anului trecut, atunci când reprezentanţii companiei au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi că, în noaptea de 20 spre 21 decembrie, nu mai puţin de 448 de injectoare diesel ar fi fost sustrase din incinta societăţii.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au identificat 11 oameni, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care ar fi participat la furtul în masă. 9 dintre aceştia sunt angajaţi şi în prezent la compania americană, ceilalţi doi fiind foşti angajaţi. „Există în cauză probe şi indicii din care rezultă presupunerea rezonabilă că aceştia, după o înţelegere prealabilă, au sustras bunurile respective în cursul nopţii de 20/21.12.2016. Bunurile au fost depozitate în vederea valorificării la locuinţa unuia dintre participanţi, obţinând în schimb în total suma de 15.600 euro, care a fost împărţită între aceştia”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Aceasta a adăugat că persoanele identificate sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt, în funcţie de forma de participaţie a fiecărui inculpat.

Doi dintre angajaţi, consideraţi liderii grupării, au fost reţinuţi însă instanţa a decis în cazul lor doar luarea măsurii controlului judiciar. Procurorii au efectuat pe 8 ianuarie percheziţii la trei dintre suspecţi identificând piese şi componente în valoare de 100.000 de euro. Urmează ca anchetatorii să stabilească dacă respectivele bunuri au fost obţinute legal de către angajaţii Delphi.

„De asemenea, a fost ridicată până în prezent de la inculpaţi în total suma de 21.450 lei, care urmează a fi indisponibilizată”, a mai spus Palaghia. 

Citeşte şi: 

Metoda folosită de salariaţii care au furat ca-n comunism de la o uzină americană. „Comoară“ găsită de poliţişti acasă la hoţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: