Incendiu puternic la Palatul Braunstein din Iaşi. Monumentul istoric se află în plin proces de reabilitare

Incendiu puternic la Palatul Braunstein din Iaşi. Monumentul istoric se află în plin proces de reabilitare

Palatul Braunstein din Iaşi

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Iaşi au fost anunţaţi, la ora 8.00, că un incendiu a izbucnit la Palatul Braunstein din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Incendiul ar fi pornit de la o saltea de la unul dintre etajele superioare. Focul a fost stins fără a fi înregistrate pagube semnificative. 
______________________________________

Potrivit primelor informaţii oferite de către pompieri, incendiul a fost localizat la etajul al III-lea al clădirii. O cantitate mare de fum se degajă înspre podul imobilului, situat în Piaţa Unirii din Iaşi. 

„Muncitorii care efectuau lucrări de reailitare s-au autoevacuat. Nu sunt victime, se lucrează la lichidare”, a precizat Silvia Bolohan, purttorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

La faţa locului, pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere şi o autoplatformă la înălţime. Un echipaj medical a ajuns, de asemenea, în zonă. 

Palatul Braunstein este încadrat în lista monumentelor istorice şi renovarea sa a început în urmă cu câteva săptămâni. Banii necesari reabilitării provin, în mare parte, din fonduri europene.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: