Imagini scandaloase într-un spital din România: furnici şi mizerie într-o rezervă de la izolare. „E bătaie de joc”

Imagini scandaloase într-un spital din România: furnici şi mizerie într-o rezervă de la izolare. „E bătaie de joc”

În rezerva în care a fost internat pacientul au fost surprinse imagini cu mizerie şi furnici FOTO facebook/estidiniasidaca

Un pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a surprins realitatea scandaloasă din unele secţii medicale. Mizerie şi furnici într-o rezervă special amenajată pentru pacienţii care sunt internaţi la izolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bolnav care a ajuns duminică seara în Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a surprins câteva imagini deloc onorante în salonul în care a fost internat.

Bolnavul internat în Clinica I de boli infecţioase a spitalului, la parterul pavilionului 3, a postat pe grupul de Facebook „Eşti din Iaşi dacă…” o serie de fotografii care surprind cum arăta salonul în momentul în care s-a internat.

În fotografiile surprinse de acesta se vede că în acel salon, în jurul paturilor, nu a fost dat cu mătura şi nici cu mopul, o colonie de furnici făcându-şi „cărăruie” pe lângă ţevile din salon, spre paturile pacienţilor. Mai mult, atunci când pacientul şi-a şters rampa patului cu un şerveţel alb, acesta s-a înnegrit din cauza mizeriei depuse.

„E bătaie de joc să ai furnici în salon şi rama de la pat jegoasă, mai ales că este vorba de izolare şi ar trebui ca în orice alt spital să fie mediu steril”, a arătat ieşeanul pe reţeaua de socializare.

Bolnavul internat în vederea tratării unei rujeole a mai explicat că, după ce le-a atras atenţia reprezentanţilor spitalului, în salon s-a făcut „curat lună”. Pacientul a primit şi explicaţii pentru mizeria găsită, fiind informat că, înainte de a fi internat, în acel salon au fost alţi bolnavi care au fost mutaţi în altă secţie imediat înaintea sa, fără ca infirmierele să apuce să facă curăţenie.

Reprezentanţii spitalului au explicat că responsabilii au fost traşi la răspundere. Conform infecţioniştilor, în fiecare zi în saloane se face curăţenie temeinică de cel puţin două ori, dar şi de mai multe ori, atunci când este nevoie.

„Noi facem curăţenie zilnic. În spitale nu se face curăţenie din an în Paşte, ci pe fiecare tură se mătură, se dă cu mopul, ca să asigurăm un mediu corespunzător actului medical. Se face acest lucru de două ori pe zi, temeinic, dar şi de fiecare dată când apare o situaţie care impune măsuri de curăţenie. În plus, acum foarte puţin timp, am avut controale încrucişate şi am fost verificaţi drastic. A fost Sanepidul în verificare tocmai pe această temă, a curăţeniei, şi am fost impecabili. Eu resping categoric orice posibilă acuzaţie că nu ar fi curat în spital. Chiar dacă sunt situaţii speciale, se intervine imediat”, a arătat dr. Dănuţ Teodor, medic primar infecţionist, purtător de cuvânt al spitalului.
 

Citeşte şi:

Pacient dispărut de trei luni de la spitalul „Socola” din Iaşi. Fiul lui este dispus să ofere recompensă celor care îl pot ajuta cu informaţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările