Iaşi: Profesorii ies în stradă pentru a o susţine pe învăţătoarea aflată în greva foamei

Iaşi: Profesorii ies în stradă pentru a o susţine pe învăţătoarea aflată în greva foamei

Protestatari în faţa Prefecturii

La sfârşitul săptămânii viitoare, dascălii vor protesta în faţa Prefecturii Iaşi pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de Cristina Anghel din Caracal, învăţătoarea care este în greva foamei de peste 50 de zile. Tot atunci vor cere şi să li se deconteze naveta

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderii de sindicat sunt indignaţi că guvernanţii nu au luat nicio măsură în cazul învăţătoarei care a intrat în greva foamei din cauza tăierilor salariale. „Sunt profund nemulţumit de lipsa de reacţie a guvernanţilor cu privire la greva foamei pe care o face învăţătoarea din Caracal. Dacă s-a ajuns să nu mai reacţioneze nimeni, cred că ţara nu mai are niciun viitor", a spus Laviniu Lăcustă, vicepreşedintele USLIP Iaşi.

Mai citiţi:

Iaşi: Fluturaş cu zero lei în loc de salariu

VIDEO Protest cu ouă, îmbrânceli şi lozinci la Prefectura Iaşi: "Ne alungi din ţară. Javră ordinară!" (UPDATE)

Dascălii vor ieşi joi sau vineri în stradă şi pentru a cere să li se deconteze naveta cadrelor didactice. În prezent, la nivelul judeţului Iaşi sunt aproximativ 1.000 de navetişti. „În medie, un cadru didactic care face naveta plăteşte lunar câte 250 de lei, ceea ce înseamnă foarte mult în condiţiile în care salariul este de 600-700 de lei. Joi sau vineri vom ieşi în stradă. Mă aştept să participe la protest câteva sute de dascăli", a completat  Lăcustă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările