Iaşi: Înghesuiţi pe şine în drum spre litoral

Sute de ieşeni s-au îmbulzit aseară pe peronul gării pentru a nu pierde singurul tren din zi cu destinaţia Mangalia, acceleratul de la ora 22.45.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă în anii trecuţi, ieşenii preferau să ajungă la mare cu maşina personală, anul acesta au recurs la o soluţie mai ieftină, transportul feroviar.

Biletul pentru cursa Iaşi-Magalia cu acceleratul scoate din buzunarul turiştilor doar 56 de lei, în timp ce pentru benzină cheltuie de trei ori mai mult.

Călătorii sunt însă deranjaţi de aglomeraţia din tren, de căldura insuportabilă şi de faptul că aerul condiţionat din vagoane nu face deloc faţă.

Conştienţi că îi aşteaptă o călătorie de nouă ore, aceştia s-au înarmat cu sticle de apă şi foarte multă răbdare.

Cosmin Popa, împreună cu soţia sa au decis să-şi petreacă luna de miere pe litoralul românesc deoarece bugetul şi timpul disponibil nu le permit să plece în altă parte.

„Luna de miere este de fapt săptămâna de miere pentru că doar atât ne permitem. O să fie îngrozitor de cald, de aglomerat, dar suportăm", ne-a spus Cosmin, (26 ani) care lucrează în vânzări.

„Vom sta la mare doar patru zile"

Familia Iacobescu pleacă în fiecare an în concediu, însă cu maşina. Anul acesta au ales trenul deoarece sunt mai strâmtoraţi.

„Litoralul românesc este mai ieftin în comparaţie cu vestul şi mai sigur decât cel bulgăresc. Deşi nu avem acelaşi confort, mergem cu trenul pentru că este mai ieftin", ne-a spus Cristina Iacobescu, arhitect de 30 de ani.

Ieşeanca împreună cu soţul au preferat să-şi caute singuri locuri de cazare la o pensiune.

„Anul trecut, am stat la mare şapte zile, însă anul acesta vom sta doar patru. Ne-am păstrat totuşi acelaşi buget, avem cam 100 de lei pe zi de cheltuială", a mai spus Cristina.

Cursa Iaşi-Mangalia de aseară s-a umplut în proporţie de 60% cu turişti ieşeni, iar până la destinaţie ajunge la o capacitate de 120%. Şeful de tren ne-a spus că tot mai multe persoane aleg prenul pentru a ajunge pe litoral, aproape cu 30% mai mulţi faţă de anul trecut.

Citeşte şi:

CFR Călători a suplimentat trenurile spre litoral

Litoralul românesc: furturi all-inclusive

Un weekend cu peste 160.000 de turiști la mare


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările