Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul UTI

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, condamnat la
patru ani de închisoare cu executare în dosarul UTI

Gheorghe Nichita, alături de avocatul său FOTO Ionuţ Benea

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost şi el condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ionel Nechita, avocatul lui Nichita, a precizat că va formula apel împotriva deciziei de condamnare. În opinia apărării, nu există probe pentru o condamnare, întreg dosarul fiind „o cacealma”. 

Sentinţa judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. Judecătorii au mai decis că Nichita nu va  putea ocupa o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei. De asemenea, au confiscat suma de 71.000 de lei de la Nichita.

Potrivit rechizitoriului, în cadrul proiectului de management inteligent al traficului rutier de la Iaşi, Nichita ar fi cerut mită un procent de 10% din valoarea contractului. Înainte de a primi efectiv banii, 3,6 milioane de lei din presupusa mită ar fi ajuns într-un cont în care ar fi fost depozitată special pentru Nichita, au precizat anchetatorii.

Pe lângă depozitul amintit, şi alte servicii sau bunuri pe care Nichita le-ar fi primit. Astfel, anchetatorii notează că Nichita a primit echipamente electronice de 20.000 de lei, dar şi plata, în 2014, a unor cazări în Hong Kong şi Beijing (China), în valoare totală de 28.000 de lei. 

De asemenea, Nichita ar fi primit şi reducere de 30-40% din preţurile de cazare de la Hotel Marriot din Bucureşti, a căror valoare a fost calculată la 15.100 de lei. Mai mulţi inculpaţi din acest dosar, inclusiv mituitorul Tiberiu Urdăreanu, au recunoscut faptele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: