Epopeea Spitalului Modular de la Iaşi. Scrisoare deschisă, cu acuzaţii grave, către procurorul general

Epopeea Spitalului Modular de la Iaşi. Scrisoare deschisă, cu acuzaţii grave, către procurorul general

Spitalul Mobil de la Leţcani, Iaşi   FOTO Andrei Luca

Unitatea medicală de la Iaşi a stat mai mult închisă decât deschisă. A primit doar 70 de pacienţi. Deputatul ieşean Alexandru Muraru cere urgentarea anchetei în cazul achiziţiei spitalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Epopeea Spitalului Modular de la Iaşi continuă. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, cere, într-o scrisoare deschisă adresată procurorului general al României, urgentarea anchetei în cazul achiziţiei spitalului mobil de la Leţcani de către fosta conducere a Consiliului Judeţean Iaşi.
 
Liberalul spune că au rămas şi astăzi întrebări fără răspunsuri cu privire la achiziţia acestei unităţi medicale. 
 
„(...) mă adresez dumneavoastră invocând principiul unei anchete cu celeritate, având în vedere că, la acest moment, este înregistrată la DNA – Structura Centrală o sesizare privind modul în care s-a făcut achiziţia acestui spital, respectiv diferenţa de preţ a ofertei între ce primise iniţial un intermediar originar din Republica Moldova şi preţul cu care s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Alexandru Muraru.
 
De asemenea, deputatul susţine că spitalul mobil a pus în funcţiune cu întârziere faţă de data stabilită, dar că şi în aceste condiţii au existat grave disfuncţionalităţi la nivelul instalaţiilor şi dotărilor.
 
„Toate aceste disfuncţionalităţi au fost confirmate de autorităţile care au gestionat spitalul modular cât şi de instituţiile guvernamentale care au efectuat verificări. Sub rezerva acestor aspecte, considerăm că viaţa pacienţilor care au fost internaţi aici, cât şi a celor care nu au putut beneficia de serviciile acestei unităţi medicale pe perioada nefuncţionării a fost pusă în pericol, cu preţul lipsei de profesionalism şi răspundere de care s-a dat dovadă în procedura de achiziţie.
 
Cel mai probabil, vieţi omeneşti au fost pierdute, iar alte persoane au rămas cu sechele grave pentru că nu au putut beneficia de serviciile acestui spital COVID în plină pandemie”, afirmă deputatul liberal Alexandru Muraru.
 
Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi,  a fost închis în luna februarie a acestui an pentru că era frig. La momentul respectiv, se spunea însă că va sta închis doar pentru o scurtă perioadă de timp pentru igienizare. Nici până în acest moment nu a mai fost deschis.
 
Spitalul are 250 de locuri, dar nu au fost folosite niciodată mai mult de 70. Spitalul trebuia să fie folosit pentru tratarea cazurilor de covid, pentru pacienţi din toată zona Moldovei. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările