Inspector antifraudă reţinut de DNA după ce a primit mită mii de euro pentru a închide ochii la ilegalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Reţinut iniţial pentru 24 de ore, inspectorul urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA de la Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a inspectorului antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava Alexandru Rebenciuc, începând cu data de 28 iulie 2021, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

În  perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins şi primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli.

Mai exact, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranşe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

În contextul controlului fiscal desfăşurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu a sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei.

În acest caz procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Suceava.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Răspuns delirant al autorităţilor după ce şalupa unui interlop a ucis un om: „Nu există limită de viteză!”

CTP despre comportamentul Ana Mariei Popescu, la aeroport: „Tupeu de mahala“

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite