Eforturi uriaşe ale medicilor pentru salvarea bărbatului atacat de urs în Harghita. Cu ce sechele grave rămâne dacă supravieţuieşte

Eforturi uriaşe ale medicilor pentru salvarea bărbatului atacat de urs în Harghita. Cu ce sechele grave rămâne dacă supravieţuieşte

FOTO zvp.ro

A fost o operaţie laborioasă, care s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore. În prezent, pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat şi ventilat mecanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul care a fost atacat de urs, la graniţa dintre judeţele Suceava şi Harghita, şi transportat la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost operat sâmbătă, 24 iulie, timp de şapte ore. Au intervenit două echipe mixte de medici, formate din specialişti ORL şi chirurgi maxilo-faciali.
 
Medicii spun că operaţia a fost una laborioasă, starea pacientului fiind una gravă. Degetele de la mână i-au fost amputate de muşcătură. Ursul i-a provocat şi un traumatism cranio-cerebral sever, fracturi faciale multiple, dar şi leziuni abdominale.
 
„,El prezenta plăgi muşcate la nivelul abdomenului, la nivelul membrelor superioare. În momentul ajungerii pacientului în Unitatea de Primiri Urgenţe s-a decis intrarea cu pacientul în sala de operaţii cu echipă chirurgicală mixtă. A fost o operaţie laborioasă, s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, s-a încercat reconstrucţia facială. 
 
A fost o intervenţie în care au contribuit împreună colegii de la ORL şi Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat, ventilat mecanic şi sperăm să aibă o evoluţie favorabilă”, a declarat Ovidiu Popa, medic primar în cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi.
   
În seara zilei de vineri, 23 iulie, ursul a atacat o stână situată la limita dintre judeţele Suceava şi Harghita, de unde a plecat cu o vacă. 
 
În stână erau trei ciobani. Potrivit ultimelor informaţii, doi dintre ei au decis să se ducă după urs, cu topoarele. Ursul le-a provocat răni grave. Din nefericire, unul dintre ei, cel mai tânăr, a fugit după ce a fost atacat şi a fost găsit mult prea târziu: murise.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările