Dosarul morţii soţilor Maleon: ce au văzut anchetatorii pe camerele de supraveghere. Procurorii sunt siguri doar de sinuciderea bărbatului

Dosarul morţii soţilor Maleon: ce au văzut anchetatorii pe camerele de supraveghere. Procurorii sunt siguri doar de sinuciderea bărbatului

Soţii Maleon au fost găsiţi morţi pe 25 decembrie 2017 FOTO Facebook/ Bogdan Maleon

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi continuă ancheta în cazul morţii fostului şef al Bibliotecii Central Universitare şi a soţiei sale. Mai mulţi martori urmează a fi audiaţi în perioada următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au ca primă variantă de lucru dubla sinucidere în cazul Maleon, însă investigaţia continuă până când vor fi adunate probe care să demonstreze fără dubiu că asta s-a şi întâmplat, în noaptea fatidică, în casa soţilor Maleon. 

În prezent, din probele adunate doar un lucru este cert: că soţul s-a sinucis, urmând ca verificările să se concentreze pe ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu femeia. Deşi mai puţin probabil, la acest moment varianta unei presupuse crime nu a fost exclusă în totalitate de anchetatori.

Zilele acestea sunt audiate rude şi prieteni de-ai celor doi, procurorii încercând să obţină un tablou cât mai exact al vieţii de familie a celor doi soţi, pentru a afla dacă sunt detalii care pot ajuta în anchetă. Urmează, de asemenea, să fie analizate informaţiile ridicate din mediile informatice ale soţilor.

„Ancheta este în desfăşurare, orice mijloc de probă va fi administrat“, a precizat procurorul Alexandru Pecincu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Oamenii legii au vizionat şi imaginile de pe camerele de supraveghere din apropierea imobilului soţilor Maleon, reieşind că nicio persoană stăină nu a intrat în casa celor înainte ca cei doi să fie găsiţi morţi.

Bogdan şi Anda Maleon au fost găsit morţi în casă de către un coleg din mediul academic, în prima zi de Crăciun din 2017. Profesorul era îngrijorat că cei doi nu răspundeau la telefon. Parchetul a lansat ca primă ipoteză de lucru dubla sinucidere a doua zi după ce cei doi soţi au fost găsiţi, invocând rezultatele necropsiei. Aceleaşi rezultate au relevat că cei doi soţi consumaseră alcool înainte de a deceda.

 Citeşte şi: 

Cei doi soţi au fost înmormântaţi joi, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi

Bogdan Maleon era un apreciat cadru didactic, iar din 2015 era directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc: „Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările