Doina Azoicăi, fost prodecan UMF, achitată pentru corupţie la Curtea de Apel Iaşi după ce în primă instanţă a fost condamnată la trei ani de închisoare

Doina Azoicăi, fost prodecan UMF, achitată pentru corupţie la Curtea de Apel Iaşi după ce în primă instanţă a fost condamnată la trei ani de închisoare

Doina Azoicăi a fost achitată

Doina Azoicăi s-a suspendat din funcţia de prodecan al UMF Iaşi după ce a fost condamnată în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Pentru aceleaşi acuzaţii, Curtea de Apel Iaşi a dispus, luni, 25 iunie, achitarea profesorul ieşean, decizia fiind definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de Doina Azoicăi, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au dispus achitarea tuturor persoanelor acuzate în acest dosar, cunoscut în opinia publică „dosarul Tava şi ceainicul”. Asta pentru că obiectul presupusei mite imputate Doinei Azoicăi a fost o tavă şi un ceainic în valoarea de sub 1.000 de lei, pe care Azoicăi, în calitate de decan al Facultăţii de Medicină Generală, le-ar fi primit de la tatăl unui student înmatriculat, potrivit procurorilor, fraudulos. 

„Fiind o soluţie de achitare pentru o infracţiune de corupţie îi mulţumesc lui Dumnezeu că îmi scoate în faţă magistraţi cu ştiinţă de carte, foarte bine pregătiţi şi care pot să deceleze între o situaţie de fapt prezentată de procurori pe baza unor probe strânse potrivit procedurilor actuale şi magistraţi care-şi respectă statutul deontologic şi care în urma readministrării tuturor probelor pronunţă soluţia legală, corectă, dreaptă, chiar dacă e vorba de astfel de infracţiuni şi chiar dacă există presiuni pe astfel de dosare. Pe mine ca şi apărător nu mă face decât să mă cred în continuare într-o înfăptuire sănătoasă a actului de justiţie”, a precizat avocatul Ionel Nechita, apărătorul Doinei Azoicăi. 

Achitat a fost şi medicul Agha Romeen, care în primă instanţă primise trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită. „Curtea de Apel Iaşi are printre cei mai profesionişti judecători din toată ţară şi ne bucură soluţia instanţei”, ne-a spus Robert Amuntencei, avocatul lui Romeen. 

Potrivit unor surse, achitarea a fost justificată de judecătorii instanţei de control judiciar prin aceea că fapta nu este prevăzută de legea penală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările