Diana Şoşoacă, la pelerinajul de la Iaşi: „Poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să ajung senator”. Reacţia parlamentarului

Diana Şoşoacă, la pelerinajul de la Iaşi: „Poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să ajung senator”. Reacţia parlamentarului

FOTO: Daniel Guta, Adevarul

Senatoarea Diana Şoşoacă a mers şi în în acest an în pelerinaj la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, unde a făcut uz de funcţia publica pentru a ajunge în incintă pe unde nu era voie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drept la replică din partea senatorului Diana Şoşoacă:

Având în vedere campania dvs de dezinformare a opiniei publice,  precum şi a denigrării subsemnatei,  mai ales cu privire la evenimente petrecute la Sf. Cuv. Parascheva la data de 14 octombrie 2021, prin care aţi afirmat că subsemnata am intrat prin loc nepermis la Pelerinaj şi că am abuzat de funcţia de Senator, fără să vă respectaţi deontologia profesională şi să solicitaţi şi opinia subsemnatei cu privire la ştirile pe care le prezentaţi mincinos şi insidios la adresa subsemnatei, vă solicit drept la replică:

Precizez că am ajuns la Iaşi în noaptea de 13 spre 14 octombrie 2021, împreună cu familia,  Luis Lazarus şi un grup de prieteni, acelaşi cu care am eliberat anul trecut Pelerinajul. Am stat la coadă, împreună cu ceilalţi credincioşi, aşa cum am stat de fiecare dată, de la ora 2 noaptea şi am plecat spre hotel la 5 dimineaţa. Dovada stau sutele de poze făcute cu oamenii la coadă, precum şi postările de pe Facebook, pe pagina mea oficială: Diana Iovanovici-Sosoaca oficial.

A doua zi de dimineaţă am mers la slujbă. Toţi demnitarii am avut invitaţie şi locuri rezervate în fata scenei unde se oficia slujba. Toţi demnitarii au fost lăsaţi să treacă de jandarmi,  dar nu şi eu. Şeful jandarmilor a fost înştiinţat de credincioşi că sunt oprită şi acesta a dat ordin să fiu lăsată, ca toţi ceilalţi oficiali romani. Am fost invitată împreună cu familia mea, Luis Lazarus şi tot grupul de prieteni, ca semn de preţuire pentru lupta lor. După slujba m-am dus să mă împărtăşesc, fiind singurul oficial român care a făcut acest gest. Ulterior am fost conduşi să ne închinăm la racla cu prioritate. AM REFUZAT TOŢI. Este inacceptabil să ai întâietate în faţa poporului român. Noi luptăm pentru schimbare, bun-simţ, respect pentru Constituţie şi lege. În faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali. Ne-am deplasat la coadă şi am fost conduşi tocmai de un reporter România tv, de aceea este impardonabila campania dvs de dezinformare şi denigrare care atacă dreptul fundamental la credinţa religioasă garantat de art. 29 din Constituţia României. Am stat la o coadă de 9 km, care a durat 6 ore şi am transmis live, atât eu, cât şi Luis Lazarus, şi am epuizat 3 baterii de telefon.  Probele le regăsiţi pe pagina oficială de facebook  a subsemnatei: Diana Iovanovici-Şoşoacă oficial şi a lui Luis Lazarus.

Solicit scuze publice din partea postului dvs..

Solicit să mi se comunice cine a impus dezinformarea cetăţenilor români şi denigrarea mea.

În speranţa că mai aveţi respect faţă de adevăr şi mai ales, faţă de Dumnezeu, solicit să prezentaţi pe post de urgenţă prezentul drept la replică!

În caz contrar, îmi rezerv dreptul a vă acţiona în judecată.

Senator independent Av. Diana Iovanovici-Şoşoacă

Ştirea iniţială:

Diana Şoşoacă nu a stat să piardă timpul şi să intre la Biserica „Cuvioasa Parascheva” pe unde ar fi trebuit, ci a făcut uz de funcţie şi a intrat pe unde nu era voie. Chiar dacă jandarmul a încercat să o împiedice, Diana Şoşoacă a apelat la funcţie.

„Sunt senatorul, hai, ne certăm... Da, domnule, acolo, sunt aşteptată”, a susţinut aceasta.

În ciuda faptului că jandarmul i-a spus din nou că nu poate intra, senatoarea şi-a văzut de treabă şi, împreună cu susţinătorii ei, s-a alăturat celorlalţi credincioşi.

„Dumneavoastră ce faceţi? Opriţi un senator să treacă?”, a susţinut aceasta.

Senatoarea a făcut şi o serie de declaraţii în care a susţinut faptul că va sta de două ori la coadă pentru a se închina la raclă pentru România, ţară despre care susţine că „se află pe fundul prăpastiei”.

„Am venit cu gânduri de pace, de rugăciune pentru această ţară şi pentru acest popor amărât. Noi am venit azi-noapte, de la 3 am stat la coadă şi o să mai stăm încă o dată pentru că o rugăciune în plus este binevenită pentru ţara aceasta care se află pe fundul prăpastiei la acest moment”, a declarat Diana Şoşoacă.

De asemenea, în timpul vizitei a fost întrebată de reporteri dacă rugăciunea făcută anul trecut la pelerinajul de la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, din Iaşi, a ajutat-o să obţină funcţia pe care o deţine în Parlament.

„Rugăciunile noastre şi lupta noastră, că n-a fost numai a mea, de anul trecut, a făcut ca Dumnezeu să învingă în România şi Dumnezeu a învins poate cei mai mari trădători pe care i-a avut România în ultimii 31 de ani. Şi anul acesta au fost ceva probleme, sâmbătă s-a lucrat intens între toate instituţiile statului, astfel încât, la acest moment, articolul 29 din Constituţia României să poată fi respectat, ca dreptul la credinţa religioasă să nu poată fi îngrădit în niciun mod”, a susţinut senatoarea.

Totodată, aceasta a fost întrebată dacă va continua cu stilul de „Diana Şoşoacă - femeie aprigă”.

„Nu, eu sunt...mă adaptez situaţiei la care sunt supusă, pentru că trebuie să fii aprig atunci când ţi se încalcă drepturile, s-au încălcat drepturile poporului român anul trecut ca şi anul acesta şi trebuie să fii aprig cu acei oameni care nu ştiu altceva decât să înjosească şi să îngenunchieze un popor care n-a făcut altceva decât să se roage în pace şi să îşi dorească tihnă”, a susţinut senatoare. 

Diana Şoşoacă a continuat să îl critice pe Raed Arafat, dar şi pe alţi politicieni aflaţi la conducerea ţării, despre care a susţinut că „sunt reci, sunt opaci, sunt insensibili”, iar din vina acestora „avem aceste probleme”. 

„Dar atunci când avem străini la putere şi mai ales peroane care nu sunt nici căsătorite şi nu au nici copii nu au cum să înţeleagă ce înseamnă să fii familist, să mergi la biserică şamd. Şi mai ales că sunt de altă religie. Şi atunci avem o problemă. Avem o problemă pentru că religia lor văd că începe să se impună în Europa şi stau să-mi aduc aminte, să ne aducem aminte cu toţii cât a luptat Ştefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman tocmai pentru ca aceste tărâmuri minunate să rămână creştine, iar acum ce? Să fim musulmanizaţi pentru că un musulman conduce România? Cu tot respectul pentru musulmani, dar aici suntem creştini ortodocşi şi trebuie să ni se respecte drepturile. Aici e problema. Vorbim de Raed Arafat. Dacă nu ar exista acest om şi ceilalţi politicieni care nu fac decât rău efecitv... deci nu i-am văzut cu un pic de empatie, cu un pic de suflet, n-au nimic, nu simt. Sunt reci, sunt opaci, sunt insensibili. De aceea avem aceste probleme. Da, deci anul trecut, nu ştiu, poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să fiu senator tocmai ca să duc la îndeplinire probabil menirea pe care o am, cum zice Sfinţia sa Teodosie”, a conchis Diana Şoşoacă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările