Datornicii istorici de la CET rămân fără restanţe. Ce facturi vor plăti ieşenii din iarnă

Datornicii istorici de la CET rămân fără restanţe. Ce facturi vor plăti ieşenii din iarnă

Centrala Electrică de Termoficare Iaşi

După trei luni de negocieri cu societatea Dalkia, oficialii Primăriei au pus la punct toate clauzele contractului de concesionare a serviciului de termoficare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţiile de proprietari şi firmele de repartitoare din Iaşi, controlate la sânge pentru aberaţiile din facturi la căldură

Edilii oraşului au îngropat definitiv CET-ul. Prin concesionarea termoficării către firme Dalkia, edilii au pus pecetea pe CET care a rămas cu toate datoriile populaţiei şi cu procesele în instanţă.

Activitatea CET Iaşi ajunge pe mâna francezilor de la Dalkia

Societatea franceză Dalkia va concesiona serviciul de termoficare al oraşului pentru 20 de ani. În acest timp, operatorul va plăti Primăriei o redevenţă anuală de 0,3% din cifra de afaceri. Mai mult, municipalitatea va rămâne cu 10% din capitalul social al societăţii.

Imediat după încheierea contractului de concesionare, estimat pentru luna iunie, ieşenii vor plăti un tarif mai mic la căldură. Dalkia va impune un cost al gigacaloriei de producţie de 253 lei, fără TVA, faţă de 420 de lei, cât este acum. Tariful plătit de abonaţi va fi unul mult mai mic, întrucât Primăria va plăti şi subvenţii la căldură.

Notă de plată aberantă la căldură în Iaşi. Client la CET: „Îmi plătesc în rate factura de 860 de lei“

Costul de 253 de lei pe gigacalorie va fi valabil până în 2015 inclusiv, însă va mai putea suferi majorări în funcţie de inflaţie sau creşterea preţului la combustibil. După 2015, tariful de producţie a gigacaloriei va scădea la 250 de lei, fără TVA. Toate modificările de preţ vor fi votate însă în plenul Consiliului Judeţean.

Primăria Iaşi şi-a rezervat drept de veto asupra mai multor aspecte: schimbarea formei juridice a Dalkia, majorare sau reducere capital social, dizolvarea societăţii, conversia acţiunilor, încheierea de contracte cu afiliaţii Dalkia, vânzarea de active.

Facturile la căldură de infarct pentru luna februarie. Ieşenii reclamă consumul umflat

După concesionare, serviciile de termoficare ar trebui să fie mai performante. Echipele Dalkia trebuie să intervină la toate avariile în maxim 48 de ore şi să răspundă la 98% din cererile de rebranşare.

„Scopul nostru este de a rămâne în vizorul comunităţii activitatea societăţii. Există un pachet de indicatori de performanţă care, dacă nu sunt respectaţi, se amendează societatea cu câte 1.000 de lei. Blocurile pline de datorii se pot rebranşa de la zero. Un nou contract, o nouă viaţă", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările