Cum se cumpără drogurile de pe net, cu bitcoin. Arabii care alimentau piaţa din Iaşi, prinşi după o anchetă DIICOT

Cum se cumpără drogurile de pe net, cu bitcoin. Arabii care
alimentau piaţa din Iaşi, prinşi după o anchetă DIICOT

Moneda virtuală Bitcoin, folosită pentru cumpărarea de droguri de pe internet de studenţi din Iaşi FOTO Reuters

Un student din Tunisia şi o tânără din România au fost trimişi în judecată de DIICOT după ce ar fi vândut pe piaţa din Iaşi droguri pe care le achiziţionaseră de pe Internet, folosind moneda virtuală bitcoin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform procurorilor, începând cu vara anului 2014, Turki Skander a înfiinţat o cultură de ca­nabis cu şase plante, recoltând plan­tele în toamnă şi comercializân­du-le. Anchetatorii au mai spus că, în perioada în care tânărul se afla în Tunisia, de cultură se ocupa Geor­geta Bercea.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, ulterior, inculpatul Turki Skander a comandat din Olanda droguri de risc şi de mare risc, utilizând site-uri care asigurau transmiterea criptată a datelor. Drogurile erau procurate cu monedă virtuală, bitcoin, şi erau introduse în România disimulate în colete expediate prin intermediul firmelor de coletărie“, au precizat procurorii DIICOT.

Aceştia au mai arătat că Skander comanda droguri din diferite localităţi din Olanda şi le primea prin colet în Iaşi. Skander a devenit astfel unul dintre cei mai importanţi dealeri din Iaşi, intenţionând să ajungă principalul furnizator din rândul comunităţii arabe din Iaşi.

„În toamna anului 2015 inculpatul Turki Skander, împreună cu alte persoane aflate pe teritoriul Olan­dei, a constituit o grupare infrac­ţională organizată transfrontalieră în scopul introducerii în România a unor cantităţi importante de droguri de risc şi droguri de mare risc, droguri care urmau să fie va­lorificate pe piaţa ilicită“, au precizat procurorii.

Începând cu 2015, la grupare a aderat şi iubita tunisianului, Geor­geta Bercea, ea primind rolul de a primi şi expedia coletele cu droguri, dar şi de a face transferurile de bani către persoanele care comercializau bitcoin.

În aceeaşi perioadă a aderat la grupare şi Jallouli Abderrahman, care a început să vândă drogurile pe piaţa neagră din Iaşi. Pe 6 decembrie 2015, autorităţile au intervenit des­coperind un colet primit de Geor­geta Bercea în care se aflau aproape jumătate de kilogram de canabis şi 1.500 de comprimate ecstasy.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: