Criminalul de la coaforul din Iaşi a încercat să se sinucidă înghiţind un pumn de pastile

Criminalul de la coaforul din Iaşi a încercat să se sinucidă înghiţind un pumn de pastile

Vasile Olaru a fost transferat de urgenţă la spital FOTO Ionuţ Benea

Bărbatul care la finele anului trecut şi-a ucis soţia într-un coafor din municipiul Iaşi a încercat să se sinucidă el fiind transferat la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi au transmis corespondentului “Adevărul” că Vasile Olaru ar fi înghiţit mai multe pastille, printre care şi diazepam. 

Este al doilea incident de acest gen din cadrul închisorii ieşene, după ce, în urmă cu câteva săptâmâni, un alt deţinut a ingerat o cantitate mare de pastile. 

Vasile Olaru a fost condamnat în primă instanţă la 16 ani şi 6 luni de închisoare, fiind obligat şi plata unor daune totale de 200.000 de lei celor doi copii minori ai săi. 
Tribunalul a decis punerea sub sechestru a tutu¬ror bunurilor mobile şi imobile ale criminalului, în limita a sume de bani pe care acesta trebuie să o achite drept daune morale propriilor copii.

Vasile Olaru a fost acuzat de procurorii ieşeni pentru infracţiunile de omor şi port ilegal de cuţit. Ieşeanul se află în prezent în arest iar din anchetă rezultă că acesta şi-a premediotat fapta. 
 
“În seara de 28.12.2013 după ce s-a înarmat cu un cuţit pe care l-a luat de la locuinţa sa cu scopul de a suprima viaţa soţiei Olaru Mina, inculpatul s-a deplasat la locul de muncă al acesteia (un salon de coafură din Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu). Inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul, cauzându-i multiple leziuni care au condus la deces”, au concluzionat anchetatorii. 

Căsnicie de două decenii 

După ce şi-a ucis soţia, Vasile Olaru s-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen. El a fost salvat de medici şi, după ce a stat o perioadă îndelungată în spital, a fost încarcerat. Soţia sa, Mina Olaru (foto sus), era internată de pe 26 decembrie la Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din cadrul DGASPC Iaşi. În acea zi, ea a fost escortată de un poliţist în custodia statului după ce soţul ei a lovit-o violent şi i-a spart nasul. Alături de femeie au mai fost internate în centru şi cele două fetiţe minore ale acesteia. Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, instituţie care instrumentează cazul, a precizat că mobilul crimei ar fi gelozia agresorul fiind supărat că soţia sa a plecat de acasă. 
 
Vasile şi Nina Olaru erau căsătoriţi de 20 de ani şi mai aveau împreună o fetiţă de doi ani şi şapte luni şi un băiat de 18 ani. Apropiaţii celor doi susţin că bărbatul obişnuia să-şi lovească soţia, mai ales după ce consuma băuturi alcoolice. De altfel, potrivit unor surse medicale, în luna noiembrie Vasile Olaru a fost internat la Spitalul de Psihiatrie “Socola” din Iaşi în urma unui exces bahic. “A fost diagnosticat atunci cu intoxicaţie acută cu alcool cu agitaţie psihomotorie şi heteroagresivitate”, au precizat sursele citate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: