Copil găsit inconştient în şanţ, transportat cu elicopterul la spital. „O minune de copil, ne rugăm să trăiască”

Copil găsit inconştient în şanţ, transportat cu elicopterul la spital. „O minune de copil, ne rugăm să trăiască”

FOTO: UPU Smurd Iaşi

Medicii spun că nicio maşină nu a fost găsită la faţa locului, însă cel mai probabil copilul este victima unui accident rutier.

Un copil în vârstă de 11 ani, cel mai probabil victimă a unui accident rutier a fost transferat de urgenţă cu elicopterul la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce a fost găsit într-un şanţ. Băiatul se zbate între viaţă şi moarte, iar medicii fac tot posibilul pentru a-l salva în aceste momente.

„Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chişinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconştient cu traumă, găsit într-un şanţ. Elicopterul l-a găsit în comă politraumă şi şoc traumatic pe băieţelul de 11 ani, probabil lovit de o maşină.  Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sfânta Maria. Am anunţat neurochirurgul în legătură cu hematom intracranian postraumatic. A venit mătuşa pentru că părinţii sunt la muncă în străinătate. Am anunţat poliţia. Ne rugăm să trăiască, e o minune de copil. Din ce ştim noi nu era nicio maşină la locul accidentului. Poliţia cercetează”,  a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.

Copilul a fost intubat şi ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice şi încălzire, dar prognosticul medicilor este rezervat. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Simion, în turneu de promovare în UE. Cum călătoreşte liderul AUR în statele unde trebuie obligatoriu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările