Coadă la Centrul de Transfuzii Iaşi, la o zi după ce s-a anunţat că donatorii de sânge ar putea primi câte 500 de lei

Coadă la Centrul de Transfuzii Iaşi, la o zi după ce s-a anunţat că donatorii de sânge ar putea primi câte 500 de lei

Coada de la Centrul de Transfuzii Sanguine Iaşi    Foto ziaruldeiasi.ro

Mulţi nu ştiu că decizia primarului Mihai Chirica nu a fost încă aprobată în Consiliu Local, iar cei care au donat astăzi sânge nu vor pleca acasă cu câte 500 de lei.

Zeci de ieşeni s-au aşezat vineri dimineaţă, 14 august, la coadă la Centrul de Transfuzii Sanguine Iaşi, la o zi după ce primarul Mihai Chirica a anunţat o remuneraţie consistentă pentru donatori: 500 de lei.  

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut şi votat în şedinţa Consiliului Local (CL) de săptămâna viitoare. „Am propus acordarea unor facilităţi băneşti pentru donatorii din perioada stării de pandemie. Ei evită, în special din siguranţă, să mai intre în centrele de transfuzii, dar încercăm, într-un fel, să le atragem atenţia printr-o sumă de bani – 500 lei pentru fiecare donator în perioada stării de pandemie pentru donarea a unei cantităţi complete de sânge aşa cum prevede normativul centrului de transfuzii”, a declarat primarul Mihai Chirica. 
 
Mulţi dintre cei aflaţi la coada sunt tineri care donează pentru prima data. Şi, potrivit Ziarului de Iaşi, tinerii spun că o fac din spirit civic şi nu pentru cei 500 de lei.
 
La nivelul judeţului Iaşi, în ultimele luni, numărul donatorilor s-a redus cu un sfert. Medicii fac apel la populaţie să doneze sânge. Pe lângă faptul că pot ajuta semeni aflaţi în situaţii critice, donarea este benefică pentru sănătate.
    

Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările