Caz teribil în Iaşi: un recidivist i-a scos un ochi tatălui său pentru că acesta a refuzat să-i plătească „taxă de protecţie”

Caz teribil în Iaşi: un recidivist i-a scos un ochi tatălui său pentru că acesta a refuzat să-i plătească „taxă de protecţie”

Bătrânul a rămas orb în urma agresiunii / FOTO: Gazeta Dâmboviţei

Agresorul l-a bătut cu sălbăticie pe bătrân, care a ajuns în spital aproape orb din cauza rănilor la ochi. Pe patul de spital, fiul şi-a atacat din nou tatăl, cu o sabie. Judecătorii l-au condamnat pe individ, care este recidivist, la aproape 10 ani de închisoare.

Lucian B., un bărbat care locuia împreună cu părinţii în satul Horpaz, din judeţul Iaşi, le cerea acestora ”taxă de protecţie” lunară, iar dacă nu primea o sumă satisfăcătoare, îi bătea până îi lăsa la pământ. 

Într-una din zilele sale mai puţin bune, bărbatul a consumat băuturi alcoolice, după care a început să îşi bată din nou părinţii, nemulţumit de banii primiţi în acea lună. Tatăl, în vârstă de 75 de ani, a ajuns de urgenţă la spital, acolo unde a fost operat, după ce medicii au decis că trebuie să îi îndepărteze chirurgical ochiul drept, scrie presa locală.

Cum bătrânul nu vedea nici cu celălalt ochi, din cauza unei afecţiuni medicale, practic el a rămas orb.

Agresorul a venit în vizită la tatăl pe care chiar el îl băgase în spital şi a intrat în salon cu o sabie, cu care a început să îşi ameninţe părintele să îşi retragă plângerea la poliţie. Acesta voia ca bătrânul să declare că s-a accidentat după ce a căzut din podul casei şi că loviturile din cauza cărora a ajuns în spital, nu au nicio legătură cu el. 

„Instanţa mai reţine că asistenta medicală şi pacienţii din salon au fost tulburaţi de folosirea sabiei, acestora le-a fost frică şi au ieşit pe rând din salon, de îndată ce îşi luau tratamentul. Faptul că ordinea şi liniştea publică a fost grav tulburată reiese şi din împrejurarea că a fost nevoie de intervenţia angajaţilor firmei de pază, pentru a-i scoate afară pe cei doi bărbaţi, inculpatul şi prietenul său. Şi mama pacientului T.V.E. a relatat că i-a fost frică atunci când a văzut sabia în mâna inculpatului”, se menţionează în dosarul de la Judecătorie.

Prin cumularea pedepselor primite pentru ameninţare, încercarea de a influenţa declaraţiile, port fără drept de obiecte periculoase într-o instituţie publică şi pentru tulburarea liniştii publice, agresorul a fost condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare şi nu va mai avea voie să se apropie la mai puţin de 200 de metri de casa părinţilor.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Şedinţă cu scântei la PNL. Ludovic Orban, criticat de Florin Roman şi Rareş Bogdan. Ce le-a răspuns şeful liberalilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările