Aur pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Geografie. Lotul a fost acaparat de ieşeni

Aur pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Geografie. Lotul a fost acaparat de ieşeni

Lotul României la iGeo FOTO Facultatea de Geografie Iaşi

Cei patru elevi care au reprezentat România la iGeo 2018, îndrumaţi de prof. Dorin şi Cornelia Fiscutean, de la Colegiul Naţional Iaşi, au ocupat cea mai bună poziţie la nivel mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit anunţului făcut de Facultatea de Geografie şi Geologie Iaşi, elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Geografie din Québec, Canada, au obţinut cel mai bun rezultat, adunând trei medalii de aur şi una de argint.

Din lotul României au făcut parte Bianca Solomon, Manu Foşalău, Andrei Sandu (Iaşi) şi Omar Hamod (Bucureşti), cei patru elevi fiind îndrumaţi de prof. Dorin şi Cornelia Fiscutean de la Colegiul Naţional Iaşi.

Au obţinut medalii de aur Bianca Solomon- Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, Manuel Foşalău -Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi Andrei Sandu -Colegiul Naţional. Medalia de argint a fost câştigată de Omar Hamod de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” Bucureşti.

Unul dintre olimpicii ieşeni, Andrei Sandu, declara pentru Adevărul că vrea să studieze Astronomia în afara ţării: „Vreau să studiez Astronomia, însă în România nu prea am găsit opţiuni. Am găsit undeva în afară, la Oxford, dar voi mai căuta. Aş dori să încerc nişte opţiuni în străinătate“.

Cea de a 15-a ediţie a iGeo a avut loc în Canada, în perioada 31 iulie- 6 august, în campusul Universităţii Laval, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Quebec.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările