Ţeapa de zile mari a unui român cu Chrysler. Cum a abandonat cinci compatrioţi într-o benzinărie din Austria şi le-a furat bagajele

Ţeapa de zile mari a unui român cu Chrysler. Cum a abandonat cinci
compatrioţi într-o benzinărie din Austria şi le-a furat bagajele

Românii au fost abandonaţi într-o benzinărie FOTO Arhivă

Un bărbat de 36 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat pentru furt după ce a abandonat într-o benzinărie cinci compatrioţi pe care trebuia să îi transporte din Germania în România. Victimele au rămas şi fără bagaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul a fost condamnat recent la trei ani de închisoare cu executare, la finele unui proces ce a vizat o faptă comisă în 2016. Iulian Căşuneanu a păcălit cinci români care, în acel an, lucrau pe un şantier din Germania. Pe 17 noiembrie, individul a ajuns în localitatea unde lucrau cei cinci români, prezentându-se sub un nume fals şi spunând că este un muncitor nou. 

Escrocul a cumărat o maşină Chrysler Voyager, înmatriculat în Bulgaria, de la şeful şantierului, iar pe 20 noiembrie, bărbatul le-a zis colegilor săi că munca de acolo este prea grea şi prost plătită şi, din acest motiv, vrea să se întoarcă în ţară. 

Explicaţia bărbatului 

Cei cinci muncitori voiau şi ei să vină în România aşa că s-au înţeles cu Căşuneanu, contra sumei de 90 de euro, să vină cu el cu maşina proaspăt achiziţionată. „Inculpatul a primit de la cele 5 persoane vătămate suma de 200 euro, încă dinainte de plecare, urmând ca diferenţa să-i fie plătită când ajung în România. La data de 21.11.2016 (în noaptea de după plecare), în jurul orelor 03.00, inculpatul a oprit autoturismul la benzinăria Reithofer, din localitatea Haag, Austria (în sensul spre Viena), pentru a alimenta cu carburant şi a face o scurtă pauză“, se arată în motivarea instanţei. 

Toţi muncitorii au coborât în acel moment şi au mers în benzinărie, pentru a-şi lua cafele sau alte produse. Căşuneanu le-a spus că se întoarce la maşină pentru a verifica presiunea din anvelope. S-a urcat însă la volan, a pornit, şi dus a fost. 

Escrocul s-a întors direct în România, cei cinci români sesizând autorităţile din Austria şi formulând plângere împotriva compatriotului lor.  După ce austriecii au aflat cine e făptaşul, procesul s-a mutat în România. Căşuneanu a recunoscut fapta, însă le-a spus anchetatorilor că şi-a abandonat compatrioţii deoarece aceştia au început să consume băuturi alcoolice şi să devină gălăgioşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: