Şeful DSP Iaşi: Există suspiciuni privind legalitatea adeverinţelor de vaccinare pe care le prezintă unii români care se întorc din Marea Britanie

Şeful DSP Iaşi: Există suspiciuni privind legalitatea adeverinţelor de vaccinare pe care le prezintă unii români care se întorc din Marea Britanie

Foto: Andrei Luca

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, susţine că există suspiciuni privind legalitatea adeverinţelor de vaccinare pe care le prezintă unii români la întoarcerea din Marea Britanie, precizând că a sesizat instituţiile abilitate pentru a ancheta aceste cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Cepoi a declarat, miercuri, că în ultima perioadă au început să apară cazuri de persoane care revin în ţară din străinătate şi care prezintă adeverinţe de vaccinare "suspecte".
 
El a afirmat că astfel de situaţii sunt întâlnite în special în cazul cetăţenilor români care se întorc din Marea Britanie.
 
"Sunt multe persoane care vin din străinătate şi prezintă documente suspecte fie privind vaccinarea, fie pentru a dovedi că au trecut prin boală. A fost un grup mare de persoane care a venit din zone diferite ale Marii Britanii, dar care aduc dovada că s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă, în aceeaşi zonă. Am sesizat instituţiile abilitate care se vor ocupa de acest lucru. Asta ne face să credem că mulţi din cei care vin în ţară nu sunt dispuşi să respecte regulile de prevenţie. Este vorba de zeci de astfel de cazuri", a precizat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările