Începe judecata poliţiştilor care luau şpagă pizza, ciorbe şi salate. Un grup de 16 agenţi stau cu sufletul la gură

Începe judecata poliţiştilor care luau şpagă pizza, ciorbe şi salate. Un grup de 16 agenţi stau cu sufletul la gură

FOTO: Arhiva

Poliţiştii din Iaşi primeau şpagă mâncare, pentru a trece cu vederea diverse infracţiuni rutiere comise de şoferii restaurantului.

Dosarul „Pizza pentru poliţişti” a ajuns în instanţă, iar cei 16 inculpaţi acuzaţi că luau şpagă mâncare, pentru a trece cu vederea diverse infracţiuni, vor răspunde în faţa legii în următoarea perioadă. 

Dosarul de urmărire a fost deschis de procurorii DNA în mai 2019, când anchetatorii au fost informaţi că şeful Biroului Rutier ar obişnui să solicite şi să primească diverse produse de la şoferii identificaţi că au încălcat Codul Rutier.

Din vara acelui an au fost interceptate telefoanele unor agenţi, şi chiar ofiţeri din cadrul Poliţiei Rutiere, dar şi ale unor angajaţi ai restaurantului, scrie ziaruldeiasi.ro

În schimbul porţiilor de mâncare cu reducere 100% primite după dorinţă, agenţii rutieri întorceau capul când vedeau o maşină de livrări a restaurantului.

„Prevalându-se de protecţia de care dispun din partea poliţiştilor rutieri, conducătorii autoturismelor (...) obişnuiesc să încalce regulile de circulaţie (întoarcere pe linie dublă continuă, trecere pe culoarea roşie a semaforului etc.), punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic, fără să fie sancţionaţi pentru abaterile comise”, menţionau procurorii DNA.

Un singur agent ar fi primit în mai puţin de un an pizza, coaste, piept de pui, ciorbă de văcuţă, paste sau tochitură în valoare de 2.650 de lei, conform sursei citate. 

„Mai mult, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis, în 3 situaţii, ultimul act fiind comis în cursul zilei de 26 august 2020, când s-ar fi prezentat, la percheziţiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deşi nu are permis”, au adăugat procurorii DNA, scrie bzi.ro
 
Iată o singură mostră din interceptările conversaţiile dintre angajaţii restaurantului: 

L.L: Da, băietu'!
B.R.: Ia zi-mi, ce vrei să mănânci?
L.L: Ce vreau să mănânc?
B.R. Da.
L.L: Adică? Dar unde mergem?
B.R.: Păi ce ai mânca? Vrei pizza, vrei crispy... vrei....
L.L: Pizza, pizza!
B.R.: Vrei pizza?
L.L.: Pizza, pizza... p*ţa.
B.R.: Bine, bine. Hai... mânca-mi-ai p*ţa! Pa!
L.L.: Pa!
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările