10.000 de angajaţi Sanitas din toată ţara protestează la Bucureşti. Salariile şi voucherele de vacanţă sunt principalele motive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sanitas România
FOTO: Sanitas România

Angajaţi Sanitas din toată ţara s-au adunat la Bucureşti pentru a protesta în ceea ce priveşte salariile şi voucherele de vacanţă.

Federaţia Sanitas din România a organizat miercuri, 15 iunie, o acţiune de protest în Capitală, angajaţii din sistemul public de sănătate fiind nemulţumiţi de inechităţile salariale pentru anumite categorii. Protestatarii s-au adunat în Piaţa Victoriei, mii de persoane fiind venite din întreaga ţară. Circa 150 de angajaţi Sanitas au plecat şi de la Iaşi spre Bucureşti, preşedintele Sanitas Iaşi anunţând probleme la mai multe unităţi sanitare din judeţ. 

Printre cerinţele acestora se numără creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază, asigurarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat şi eliminarea plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensaţiilor, primelor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale. 

„Ar fi un dezastru pentru sistemul sanitar dacă s-ar limita sporurile, am făcut nişte estimări: 7.000 de lei pentru medici şi 2.000-3.000 de lei în cazul asistenţilor. Toată lumea se aşteaptă să se mai dea ceva în plus în condiţiile în care inflaţia a ajuns la acest nivel îngrijorător”, a transmis Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi. 

Acesta a mai anunţat că probleme sunt în special la unităţile de primiri urgenţe de la Iaşi, unde angajaţii nu au primit niciodată vouchere de vacanţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Desfăşurare de forţe pe şantierul căii ferate care leagă Ucraina de Galaţi. S-a apelat la muncitori din alte judeţe

Macron: Rusia este o putere de temut şi nu dorim să avem un război cu poporul rus. Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite