VIDEO Controversele artezienei de un milion de euro din centrul municipiului. Lucrările au ajuns aproape de final

Fântâna de un milion de euro 

Lucrările la fântâna arteziană muzicală din centrul municipiului Hunedoara au ajuns aproape de final. Investiţia, finanţată din fonduri de la bugetul local, depăşeşte un milion de euro, fiind una dintre cele mai costisitoare proiecte finanţate de primărie din acest an.

Aproape 4,8 milioane de lei (peste un milion de euro) au fost alocate de Primăria Hunedoara construcţiei fântânii arteziene din centrul municipiului.

Forma acesteia, dar mai ales costurile ei au stârnit controverse printre hunedoreni, însă autorităţile justifică investiţia prin câteva detalii tehnice moderne. Potrivit proiectului, jeturile controlate ale viitoarei fântâni vor ajunge până la o înălţime de 10 metri prin tehnologii avansate, iar linia melodică şi jeturile de apă vor fi sincronizate. Sistemul audio va fi conceput astfel încât sunetele să fie redate cu acurateţe, dar să nu deranjeze ca volum. Pompele utilizate vor fi de ultimă generaţie, iar iluminatul arhitectural va fi realizat strict pe tehnologie LED. Pe lângă fântâna arteziană din faţa Casei de Cultură a Hunedoarei, mai sunt construite, pe Bulevardul Corvin (transformat în centru pietonal) două fântâni arteziene de mici dimensiuni, una cu 188.000 de lei şi una cu 144.000 de lei.

 

Lucrările la artezienele din centrul Hunedoarei au început în luna august. Fântâna ale cărui costuri au fost estimate la peste un milion de euro trebuie finalizată la începutul lunii decembrie, anunţau constructorii, pe panoul din faţa şantierului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Centrul municipiului îşi schimbă înfăţişarea. Cum arată primele suprafeţe de pavaj turnate pe noua pietonală

A treia arteziană a noului centru pietonal din municipiu intră în şantier. Se închide circulaţia în faţa Casei de cultură

Investiţie de peste două milioane de euro în Centrul civic. Începe construcţia fântânilor arteziene şi a zonei pietonale

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările