Uzina germană de maşini de spălat care scoate oraşul din anonimat. Cum arată şantierul fabricii de 110 milioane de euro

Uzina germană de maşini de spălat care scoate oraşul din anonimat. Cum arată şantierul fabricii de 110 milioane de euro

Primele lucrări în zona viitoarei fabrici Bosch. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Construcţia fabricii de maşini de spălat din Simeria, investiţie estimată la 110 milioane de euro, a fost anunţată oficial, la sfârşitul lunii martie. Şantierul viitoarei uzine germane s-a deschis la marginea oraşului, în zona intersecţiei magistralelor rutiere şi feroviare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şantierul celei mai mari investiţii private derulate în ultimii ani în judeţul Hunedoara, fabrica de maşini de spălat a concernului german Bosch, se extinde la marginea oraşului Simeria.

Lucrările au început în zona intersecţiei Drumului Naţional 66 cu Drumul Naţional 7 şi cu nodul rutier al Autostrăzii A1. Zona a fost alesă şi pentru apropiere de nodul feroviar de la Simeria Veche. Construcţia uzinei a fost anunţată oficial în luna martie, după ce investitorii şi autorităţile au fost siguri de realizarea ei. Investiţia se ridică la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate peste 40 de hectare de teren în oraşul hunedorean.

Discuţiile dintre repreentanţii Primăriei Simeria şi ai concernului Bosch care au precedat investiţia au început în urmă cu un an. Compania germană a ales să investească la Simeria după ce a vizitat mai multe locaţii din judeţul Hunedoara şi a analizat şi posibilitatea de a construi fabrica în oraşul Făgăraş, susţinea primarul Emil Rîşteiu. Peste 50 de proprietari au vândut parcelele deţinute la marginea oraşului Simeria, pentru realizarea investiţiei. Fabrica de maşini de spălat, care va începe să producă din 2020, va aduce circa 700 de noi locuri de muncă în următorii ani, susţin reprezentanţii companiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Grupul german Bosch anunţă construcţia unei fabrici de electrocasnice în Simeria

Haos pe şantierul Autostrăzii Vestului. Un lot în construcţie de patru ani este aproape blocat la 80 la sută din proiect

Cel mai mare zăcământ de aur şi cupru din România este aproape de exploatare. Rezervele de la Rovina valorează 5 miliarde de dolari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: