Termocentrala Mintia, repornită. Apa caldă şi căldura revin în casele devenilor după o săptămână

Termocentrala Mintia, repornită. Apa caldă şi căldura revin în casele devenilor după o săptămână

Termocentrala Mintia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Termocentrala Deva a fost repornită, iar din această seară va fi furnizată apa şi căldura celor peste 4.000 de locuinţe din Deva.

La o săptămână după ce Termocentrala Mintia a fost oprită, în lipsa cărbunelui de la minele din Valea Jiului, iar peste 4.000 de locuinţe, dar şi clădiri publice din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură, problemele legate de furnizarea agentului termic s-au rezolvat, susţin reprezentanţii angajaţilor Termocentralei Mintia.

„Termocentrala Mintia a fost repornită. La noapte încălzim şi caloriferele devenilor. Stoc cărbune doar pentru o zi”, a transmis Cristian Iştoc, liderul de sindicat de la Termocentrala Mintia. Un tren cu cărbune a ajuns din Valea Jiului la Mintia, iar a doua garnitură este aşteptată să sosească, afirmă acesta.

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”

De vineri, 19 februarie, termocentrala a fost oprită. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a transmis, la acea dată, un comunicat de presă în care a precizat că „din cauza disfuncţionalităţilor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de vineri 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva. Activitatea Termocentralei Mintia va fi reluată în momentul reînceperii activităţii de extracţie a cărbunelui în Valea Jiului”. Potrivit liderului de sindicat Cristian Iştoc, a fost pentru a patra oară în ultimele şase luni când termocentrala din vecinătatea Devei a fost oprită, neavând stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona. Peste 20.000 de deveni au fost afectaţi de oprirea furnizării agentului termic.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elevii din Deva, trimişi acasă dacă şcolile nu primesc căldură de la Termocentrala Mintia

Protest în Valea Jiului. Minerii au rămas în subteran, iar familiile lor s-au strâns în faţa minei Lupeni

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările