Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Spitalul din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Măsuri drastice în Hunedoara. Spitalul municipal va intra în carantină pentru a preveni contaminarea cu virusul gripal.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Şi la Spitalul judeţean din Deva a fost instituită carantina, în urma epidemiei de gripă şi a măsurilor d eprevenire a infectării cu coronavirus.

O celulă de criză a fost constituită la Primăria Hunedoara, pentru a preveni eventuala contaminare cu virusul Coronavirus – COVID-19, iar printre măsurile luate a fost declararea carantinei la Spitalul municipal din Hunedoara.

„La nivelul municipiului Hunedoara, primarul a dispus ca Adăpostul de noapte pentru persoanele aflate în dificultate să fie folosit pentru persoanele care vor fi izolate timp de 14 zile.

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” şi Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice au intrat de luni în carantină, iar Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu intră de marţi, 25 februarie 2020, în carantină pe perioadă nedeterminată. Nimeni în afara personalului de serviciu nu va putea intra sau ieşi din spital, accesul vizitatorilor va fi restricţionat pentru a evita o eventuală răspândire a virusului. De asemenea, personalul medical va fi verificat înainte de a intra în unităţile medicale”, a informat Primăria Hunedoara.

Bolnavii care se prezintă la Urgenţe cu simptome de gripă sunt testaţi pentru gripă, iar dacă rezultatul este pozitiv, sunt internaţi la secţia de Boli Infecţioase.

Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara, a precizat pentru adevarul.ro, că, practic, vizitarea bolnavilor internaţi pe secţii va fi oprită, însă hunedorenii care se prezintă la Urgenţe sau la Ambulatoriul unităţii medicale, pentru consultaţii, vor avea acces. Cei care vor să aducă pachete rudelor sau apropiaţilor internaţi în spital, le vor putea lăsa la poartă, în intervalele 11 - 11:30 şi 17 - 17:30 de unde vor fi preluate de angajaţi şi aduse în saloane.

„Având în vedere creşterea semnificativă a numarului de persoane infectate cu CORONAVIRUS Covid-19 la nivelul regiunilor Lombardia şi Vento din Italia, regiuni în care la acest moment se află o comunitate de peste 8.000 de cetăţeni români, şi dintre care, în contextul epidemiologic actual, o parte este posibil să revină în ţară, Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a decis, PREVENTIV,
INSTITUIREA STĂRII DE CARANTINĂ ÎNCEPÂND cu data de 25.02.2020. Aceasta presupune INTERZICEREA ACCESULUI aparţinătorilor şi a oricăror alte terţe persoane ÎN SECŢIILE MEDICALE ALE SPITALULUI. Eventualele pachete pentru pacienţii internaţi vor putea fi aduse la uşa spitalului de la pasarela de acces, de unde vor fi preluate de către personalul medical, în următoarele intervale orare:
11.00 – 11.30 si 17.00 – 17.30. Vă rugăm să scuzaţi eventualul disconfort creat, în acelaşi timp conştientizând cu toţii că aceste măsuri sunt luate în favoarea siguranţei pacienţilor internaţi în Spital”, se arată într-un comunicat al conducerii spitalului municipal.

Testarea pentru Coronavirus se face, în prezent, în cinci oraşe din ţară: Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, Constanţa, a informat Primăria Hunedoara.

Coronavirus, apărut în 2019 (2019-nCoV), este un nou virus ce face parte din aceeaşi familie de virusuri care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) şi a anumitor tipuri de răceală obişnuită.
Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu simpli dezinfectanţi.
Printre simptomele virusului se numără febra, tusea şi dispneea. În cazurile mai grave, infecţia poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.
Cum se poate preveni infectarea cu Coronavirus?
1. Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;
2. Acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi;
3. Evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;
4. Adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiţi sau respiraţi greu;
5. Evitaţi contactul direct neprotejat cu animalele vii şi suprafeţele ce intră în contact cu animalele.
În cazul în care prezentaţi simptome respiratorii (tuse sau strănut), se recomandă purtarea unei măşti medicale pentru a-i proteja pe ceilalţi. Dacă nu aveţi niciun simptom, nu este necesară purtarea unei măşti.
 


Mai puteţi citi şi:

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669. / 356 de cazuri de îmbolnăvire la bordul Diamond Princess, pe care se află şi români

Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Cine este victima

Un înalt oficial chinez a recunoscut gravitatea epidemiei de coronavirus şi a acuzat exagerarea celorlalte ţări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: