Semimaraton organizat pe ruta Castelul Corvinilor – Cetatea Devei

Semimaraton organizat pe ruta Castelul Corvinilor – Cetatea Devei

Hunedorenii sunt invitaţi să alerge de la Hunedoara la Deva. ARHIVĂ.

Peste 200 de de hunedoreni sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţa la startul unei competiţii inedite de alergare. Concurenţii înscrişi la Semimaratonul Virşlilor vor trebui să parcurgă distanţa de peste 21 de kilometri între municipiile Hunedoara şi Deva.

Ştiri pe aceeaşi temă


Competiţia va începe la Castelul Corvinilor, iar alergătorii vor parcurge o porţiune din traseu pe străzile Hunedoarei, vor ieşi apoi pe drumul judeţean Hunedoara – Deva, vor traversa dealurile din zona localităţilor Peştişul Mare şi Cristur, apoi cele din zona Archia, iar în final, după trecerea pe străzile Devei, semimaratoniştii vor sosi pe platoul din faţa Cetăţii Devei.

Deva şi Hunedoara, mai apropiate
Cei 21,1 kilometri ai semimaratonului sunt împărţiţi astfel: 17 kilometri pe asfalt, 4 kilometri pe macadam şi 176 metri în urcare. Evenimentul are loc în premieră, iar organizatorii acestuia susţin că nu face decât apropie comunităţile celor două municipii învecinate.

Şi festivalul de muzică Opera Nights va avea loc, atât în Hunedoara cât şi în Deva. Castelul Corvinilor şi Palatul Magna Curia de la poalele cetăţii au fost alese ca locuri de desfăşurare a spectacolelor programate la începutul lunii iulie.

Vă recomandăm şi:

Primii bani din turism la Sarmizegetusa Regia: de ce numărul vizitatorilor cetăţii va exploda în săptămânile viitoare

Castelul Corvinilor a adus un sac de bani Hunedoarei: unde ajung sumele încasate de la turiştii monumentului istoric

Bacalaureat 2013 Hunedoara: dezastrul de la simulări nu aduce mari aşteptări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările