Secţiile de Boli Infecţioase din Haţeg şi Hunedoara, pline cu pacienţi COVID-19 veniţi de la două biserici

Secţiile de Boli Infecţioase din Haţeg şi Hunedoara, pline cu pacienţi COVID-19 veniţi de la două biserici

Secţia de Boli Infecţioase din Hunedoara.

Zeci de pacienţi ai Secţiilor de Boli Infecţioase din Hunedoara şi Haţeg au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. O parte dintre ei ar fi luat virusul în timpul unor adunări religioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe săptămâni în care numărul cazurilor de COVID 19 a fost apropiat de zero, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului municipal Hunedoara sunt internaţi circa 40 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus.

„Cei mai mulţi dintre ei sunt localnici din Hunedoara, dar sunt pacienţi din Călan şi Haţeg. Aşteptăm rezultatele testelor PCR şi pentru alţi 12 pacienţi suspecţi de infecţia cu Sars-Cov-2. Dacă numărul pacienţilor va creşte, vor fi internaţi şi pe secţia de Pneumologie, din clădirea unităţii de Boli Infecţioase”, a precizat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

În ultimele zile, şapte asistente medicale, dar şi o liftieră şi o infirmieră au fost diagnosticate, de asemenea, cu noul coronavirus.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Spitalul orăşenesc din Haţeg, care este aglomerat cu pacienţi cu Sars-Cov-2.

Mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, aflaţi în grija spitalelor hunedorene, sunt membri ai unor comunităţi religioase şi ar fi putut lua virusul în urma adunărilor organizate (în aer liber) de bisericile baptistă, din Haţeg şi penticostală, din Hunedoara.

Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, a precizat că sunt aşteptate rezultatele la alte 200 de teste, ceea ce va duce, probabil, la un număr şi mai mare de bolnavi de Covid-19.


Mai puteţi citi şi:

Primarul Haţegului are COVID-19. Marcel Goia îi invitase pe localnici la rugăciune şi post împotriva pandemiei

Noul coronavirus în judeţul Hunedoara. Cea mai mare creştere a infectărilor din ultimele două luni

Focar de coronavirus la fabrica SEWS R Deva. A crescut numărul muncitorilor  infectaţi cu Covid-19

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările