Pretenţiile primarului: comision gras şi un BMW

Pretenţiile primarului: comision gras şi un BMW

Primarul Ovidiu Hada susţine că este nevinovat şi aşteaptă ca instanţa să-i dea dreptate. Foto: Tiberiu Stroia

Edilul Hunedoarei ar fi cerut zece la sută din valoarea facturilor achitate de Primărie şi o maşină luxoasă cadou. Primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, alături de viceprimarul Dan Robert, sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile martorilor audiaţi în proces scot la iveală modul în care primarul a reuşit să dirijeze banii publici spre propriul buzunar. Iuliana Ţiplea, soţia lui Ioan Ţiplea, angajat al Primăriei Hunedoara, a dezvăluit procurorilor cum a ajuns soţul ei să fie judecat alături de primar şi viceprimar. „În 2008, primarul Ovidu Hada i-a propus soţului meu să-şi depună un CV la Primărie pentru a-l angaja. În scurt timp, acesta a fost angajat în funcţia de inspector de specialitate, moment în care mi-a cedat mie acţiunile firmei noastre SC TR Logistic Plastico SRL“, se arată în declaraţia Iulianei Ţiplea.


Favoruri pentru lucrări


Potrivit aceleaşi declaraţii, la scurt timp de la angajarea soţului, primarul i-a cerut ca, prin firma SC TR Logistic Plastico SRL, să închirieze un buldoexcavator pentru Primărie, utilaj care de fapt aparţinea lui Gligor Hada, tatăl primarului. „Ïniţial nu am vrut să fac acest contract, mai ales că firma nu deţinea un asemenea utilaj, dar soţul meu mi-a spus că după ce încheiem contractul firma noastră va primi lucrări din partea Primăriei“, a declarat Iuliana Ţiplea.


În continuarea declaraţiei, Iuliana Ţiplea susţine că nicio lucrare contractată de Primăria Hunedoara nu era încredinţată unei firme dacă aceasta nu era agreată de Ovidiu Hada. „În principiu, viceprimarul Dan Robert şi primarul Ovidiu Hada cereau zece la sută din valoarea facturilor emise de Primărie. După ce încasam banii de la Primărie, eu îi scoteam din bancă, iar soţul meu, sau eu, îi înmânam primarului comisionul“, a explicat femeia.În numai trei tranşe, Iuliana Ţiplea susţine că i-a dat primarului Ovidiu Hada 4.000 de euro şi 25.000 de lei. „La un moment dat, Ovidiu Hada ne-a zis că ar fi bine să facem un act notarial din care să reiese că ne-a dat împrumut suma de 200.000 de lei, asta pentru a avea el o justificare «dacă vin mascaţii peste noi». Nu am fost de acord“, a declarat în faţa procurorilor Iuliana Ţiplea.


A cerut un autoturism


Totul a culminat cu o nouă cerere din partea lui Ovidiu Hada. „La un moment dat, primarul mi-a cerut să garantez, prin firma mea, achiziţionarea unui autoturism BMW X 5 care să-i revină lui. Am întocmit formalităţile la societatea Banat Car Timişoara, însă, la vremea respectivă, firma nu deţinea un BMW X 5 cu dotările pe care le dorea primarul. Aşa că acesta ne-a cerut să aşteptăm până când firma va aduce un BMW X 5 având culoarea şi dotările cerute de el“, se arată în declaraţiile Iulianei Ţiplea.
Dosarul primarului Ovidiu Hada se află pe rolul instanţei de la Curtea de Apel Alba Iulia. Ovidiu Hada declară că este nevinovat şi că instanţa va dovedi acest lucru.


Hada ne-a zis că ar fi bine să facem un act notarial din care să reiese că ne-a dat împrumut suma de 200.000 de lei.
Iuliana Ţiplea, martor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările