Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Acxente Leucian, dascălul - şofer pentru elevii şcolii din Bulzeşti

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Acxente Leucian, dascălul - şofer pentru elevii şcolii din Bulzeşti

Acxente Leucian, dascălul din Bulzeştii de Sus. FOTO: România TV.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi decretul de decorare cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ, pentru Acxente Leucian, învăţătorul din Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara, care este în acelaşi timp şi şofer pentru elevii săi de la Şcoala primară din sat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, decretul de decorare a lui Acxente Leucian, învăţător la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara.

„În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră închinată şcolii româneşti, pentru dăruirea cu totul excepţională de care a dat dovadă în susţinerea actului de educaţie la nivel preuniversitar, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” - în grad de Cavaler domnului Acxente Leucian, învăţător la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, judeţul Hunedoara”, a informat Administraţia Prezidenţială a României.

Decorarea a fost făcută la propunerea domnului consilier de stat Gheorghe Angelescu, şef al Cancelariei Ordinelor a Administraţiei Prezidenţiale.

Dacia - microbuz şcolar

De doi ani, Acxente Leucian este şi dascăl, dar şi şofer pentru patru elevi pe care îi aduce mereu la şcoală. Elevii nu au cu ce veni la şcoală, iar dascălul a decis, de comun acord cu părinţii să îi ducă pe elevi cu maşina.

"Copiii coboară doi-trei kilometri din satele unde stau, până la drumul judeţean. De acolo îi iau eu, cu maşina personală, şi îi duc la şcoală, iar la terminarea cursurilor se face traseul în sens invers. Iarna, dacă sunt zăpezi mari, copiii nu mai pot coborî, şi dacă şi acum va fi tot aşa, vom întrerupe cursurile, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani", relata dascălul, citat de zhd.ro.

Pentru că doar patru copii din toate cele nouă sate ale comunei Bulzeşti mai sunt înscrişi în ciclul primar, şcoala nu a beneficiat de un microbuz şcolar.


Vă recomandăm şi:

Şcoală cu biserică în curte, dar cu terenuri de sport impracticabile. Dezastrul din curtea unităţilor şcolare

O şcoală din Hunedoara va avea biserică în curte, însă riscă să rămână fără terenuri de sport. Oamenii lucrează de zor pe şantierul viitorului lăcaş de cult, dar în jurul bisericii terenurile rămase în patrimoniul şcolii par blestemate. Le-au fost rupte porţile şi sunt acoperite de buruieni. Şi la alte şcoli din oraş locurile unde elevii fac orele de educaţie fizică au devenit aproape impracticabile.

FOTO VIDEO Box în oraşul campionului mondial Mihai Leu. De la glorie la agonie

În Hunedoara, un municipiu care a dat un campion mondial la box profesionist, pe Mihai Leu, tradiţia boxului pare condamnată la dispariţie. Supravieţuieşte prin câţiva puşti talentaţi şi alţi copii şi juniori aduşi la box pentru a nu renunţa la şcoală. Competiţiile, cum a fost cea desfăşurată duminică, au loc mai rar ca în anii trecuţi, iar lumea pare să fi uitat de ele.

Povestea premiantului de sâmbătă: dascălul Petru Suciu ţine în viaţă o şcoală dintr-un sat de munte aproape părăsit

Petru Suciu a primit astăzi diploma de „premiant” al societăţii civile, în cadrul campaniei derulată în Deva. Hunedoreanul este învăţător la şcoala din satul Federi, unde mai învaţă doar nouă copii. A fost şef de promoţie, însă în urmă cu mai mult de un deceniu a ales să predea într-un sat izolat, de la poalele Masivului Şureanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările