Podul rutier peste Strei, din Călan, va fi demolat şi reclădit din temelii. Lucrările au fost estimate la 5,5 milioane de lei

Podul rutier peste Strei, din Călan, va fi demolat şi reclădit din temelii. Lucrările au fost estimate la 5,5 milioane de lei

Podul peste râul Strei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei, din oraşul Călan, au fost scoase din nou la licitaţie publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reabilitarea podului rutier peste râul Strei, din oraşul Călan, a fost estimată la aproape 5,5 milioane de lei. Execuţa lucrărilor a fost scoasă la licitaţie publică, din nou, după ce în ultimele luni procedura a fost suspendată. Proiectul va fi realizat de primărie, cu fonduri accesate prin Programul Naţioal de Dezvolatre Locală II.

„Lucrările prevăzute a se executa cuprind următoarele: organizarea de şantier; închiderea circulaţiei pe jumătatea din aval; demolare consolă aval; realizare drumuri de acces în albie; realizare piloţi şi radiere; realizare extindere şi cămăşuire infrastructuri; montare confecţii metalice suprastructură bandă aval; realizare suprabetonare pe partea aval; realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare); strat de asfalt pe cale; închidere circulaţie pe jumătatea amonte; demolare rest de suprastructură veche; amenajare rigle şi banchetă de rezemare pentru suprastructura nouă. montare confecţii metalice suprastructură amonte; realizare suprabetonare pe partea amonte; realizare zonă de racordare (zid de garda, placi de racordare); aşternere hidroizolaţie, trotuare, aşternere strat de asfalt pe cale, strat de uzură pe toată calea”, se arată în documentele publicate de Primăria Călan, consultate de adevarul.ro.

O expertiză tehnică realizată în 2017 asupra situaţiei podului peste Strei, de la intrarea în Călan, arăta că acesta se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar până când reparaţiile capitale vor începe trebuiau luate măsuri urgente. Podul a fost construit la începutul anilor ’60, din beton armat, iar de-a lungul existenţei sale au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a suprastructurii sale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai spectaculoase poduri construite în ultimii ani în România: unde se află cel mai înalt viaduct din ţară

Castelul Corvinilor scapă de cozile făcute de turişti la intrare. Au fost luate măsuri după mai mulţi ani de aşteptare

De ce s-a prăbuşit podul peste Strei.  Curtea de Conturi acuză autorităţile că au plătit o sumă uriaşă pentru refacerea lui, dar nu au mai recuperat paguba

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările