Pedeapsa unui recidivist întors în ţară după ani de închisoare în Occident. A jefuit o femeie în plină zi

Pedeapsa unui recidivist întors în ţară după ani de închisoare în Occident. A jefuit o femeie în plină zi

ARHIVĂ.

Un recidivist, fost condamnat pentru viol şi tâlhărie, a fost arestat la scurt timp de la întoarcerea în ţară, după ce s-a apucat din nou de tâlhării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat la cinci ani de închisoare pe Eugen Lucaciu, un recidivist arestat preventiv după ce a jefuit o vârstnică. Femeia a avut nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale şi va rămâne cu traume, după ce a fost agresată de acesta.

„Inculpatul posedă antecedente penale, acesta suferind începând cu anul 1998 multiple condamnări atât în ţară cât şi în străinătate. În 2015, agresorul fosese eliberat condiţionat după executarea pedepsei de 5 ani închisoare dispusă de Judecătoria Deva pentru comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie.  După eliberarea sa din penitenciar inculpatul a plecat din ţară, însă a fost condamnat şi de instanţele din Germania şi Austria pentru infracţiuni contra patrimoniului. A revenit în România în cursul anului 2020 şi a locuit împreună cu iubita sa, într-un apartament închiriat în Hunedoara”, se arată în dosar.

În 14 februarie, după mai multe ore petrecute în două săli de jocuri din zona centrală a Hunedoarei, Lucaciu a pierdut toţi banii pe care îi avea, la jocurile de noroc, astfel că pentru a recupera pierderile, a căutat potenţiale victime. A urmărit o femeie de 74 de ani, până la intrarea în scara unui bloc, unde a atacat-o.

„În jurul orei  15:15, în timp ce se afla în scara unui bloc din municipiul Hunedoara, i-a smuls poşeta victimei, în care se aflau mai multe bunuri personale şi suma de 1.576 lei, acţiune în urma căreia aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind astfel leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii şi care au pus în primejdie viaţa victimei”, se arată în dosar.

În urma loviturilor primite de femeie, aceasta a fost transportată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Hunedoara şi apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, la Neurochirurgie, unde a rămas internată. Prin sentinţa instanţei, pe lângă cei cinci ani de închisoare, acesta va mai trebui să achite şi daune de 50.000 de lei victimei sale, precum şi chletuielile de spitalizare a acesteia.


Mai puteţi citi şi:

Ce a păţit un bărbat de 74 de ani care a vrut să facă sex în plină zi, pe o stradă din Hunedoara

Cinci tineri au fost surprinşi de jandarmi pe munte, cu un pachet de canabis la ei. Cum au reacţionat

Caz înfiorător în Hunedoara. Un tânăr a murit în timp ce fugea de Poliţie pentru că nu avea declaraţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările