Groapă uriaşă de gunoi lângă Parcul Dendrologic Simeria. Primăria a fost amendată de Garda de Mediu

Groapă uriaşă de gunoi lângă Parcul Dendrologic Simeria. Primăria a fost amendată de Garda de Mediu

Foto: Garda de Mediu Hunedoara.

Garda de Mediu Hunedoara a amendat Primăria Simeria după ce a descoperit o groapă de gunoi în imediata vecinătate a Parcului Dendrologic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garda de Mediu Hunedoara s-a autosesizat în urma unor imagini şi reclamaţii publicate pe o pagină de Facebook, cu privire la o groapă de gunoi aflată în imediata vecinătate a Parcului Dendrologic Simeria. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, a fost identificat un amplasament utilizat de Primăria Simeria pentru depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări în vederea rambleierii.

„Amplasamentul este supravegheat pentru împiedicarea accesului neautorizat al persoanelor, fiind asigurată paza în timpul zilei şi se află la circa 300 de metri faţă de limita nordică a Parcului Dendrologic Arboretumul Simeria. Pe suprafaţa acestuia s-a constatat existenţa unor vetre de foc rezultate ca urmare a incendierii unor deşeuri, altele decât cele rezultate din construcţii şi demolări.Unitatea administrativ-teritorială Simeria a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 10.000 lei conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.Inspectorii au solicitat primăriei să ia măsuri în ceea ce priveşte legislaţia în domeniul gestionării deşeurilor şi măsuri prin care această activitate să nu influenţeze în mod negativ Parcul Dendrologic Arboretumul Simeria.


Mai puteţi citi şi:

Controversele nodului rutier Sântuhalm de pe Autostrada A1. Cât de utilă ar mai fi investiţia

VIDEO Marea transformare a bălţii de la Săuleşti, odată cu construcţia magistralei feroviare din vestul ţării

VIDEO Priveliştile de vis ale noii şosele din Parâng. Două tuneluri sunt construite pe munte, sub pârtiile de schi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările