Dezinfecţie generală în Hunedoara şi Deva. Ce reguli vor trebui să respecte localnicii

Dezinfecţie generală în Hunedoara şi Deva. Ce reguli vor trebui să respecte localnicii

FOTO: Primăria Deva.

Dezinfecţie generală în municipiile Deva şi Hunedoara. Autorităţile le recomandă oamenilro câteva măsuri de precauţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Hunedoara anunţă că va începe, vineri, dezinfecţia pe raza întregului municipiu. „Va fi dezinfectată o suprafaţă de peste 1.100.000 de metri pătraţi. Atât zonele verzi, aliniamentele stradale, cât şi parcurile sunt cuprinse în această acţiune care are loc  în municipiul Hunedoara, între orele 09:00 – 17:00”, a informat Primăria Hunedoara.

Substanţele folosite sunt hipoclorit de sodiu şi virocid (bionet A 15, recomandat pentru zonele verzi). În perioada desfăşurării acţiunii de dezinfecţie autorităţile recomandată evitarea circulaţiei în zonele în care se pulverizează aceste substanţe cel puţin o oră. De asemenea, localnicii sunt sfătuiţi să ţină geamurile închise în această perioadă.

În Deva. acţiunea de dezinfecţie a început din cartierul Micro 15 şi va continua până când vor fi acoperite fiecare bloc şi scară de bloc din toate cartierele municipiului, anunţă primăria.

Soluţia cu care se dezinfectează scările de bloc este peroxid de hidrogen, iar diluţia este de 10%. Substanţa este autorizată de Ministerul Sănătăţii. Locatarii sunt rugaţi să respecte regulile care se impun pentru siguranţa şi sănătatea lor şi care sunt afişate la intrarea în fiecare scară de bloc.

Este interzis să se circule minimum 2 ore pe casa scării, în timpul şi după efectuarea dezinfecţiei; pentru persoanele cu probleme cardiace şi astmatice este interzisă circulaţia pe o perioadă de minimum 4 ore. După acest interval de timp, spaţiul trebuie aerisit minimum o oră.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: