Cum se pregătesc primăriile din Deva şi Hunedoara de sărbătorile de iarnă

Cum se pregătesc primăriile din Deva şi Hunedoara de sărbătorile de iarnă

Astfel a arătat zona în care a avut loc ediţia din urmă cu un an a Târgului de iarnă din Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Târgul de iarnă în municipiul Deva va fi inaugurat în 1 decembrie şi va funcţiona până în 4 ianuarie 2015. Evenimentul organizat de Primăria Deva se află la cea de-a treia ediţie. Şi în Hunedoara administraţia locală a început pregătirile de sărbători, mai multe străzi fiind deja împodobite cu instalaţii luminoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

A treia ediţie a Târgului de iarnă din Deva va avea loc, la fel ca în sezonul trecut, în Piaţa Unirii din municipiu. Târgul va fi deschis în perioada 1 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015.

„Cu ajutorul artizanilor şi al producătorilor, centrul vechi al Devei va îmbrăca straie de sărbătoare. Mirosul de vin fiert cu scorţisoară, de turtă dulce, dar şi aromele îmbietoare ale preparatelor tradiţionale vor crea o atmosferă fabuloasă”, a informat Primăria Deva. Cei interesaţi să-şi vândă produsele la acest târg pot închiria căsuţe din lemn, înscriindu-se la primărie până în 21 noiembrie.

În Hunedoara a început împodobirea străzilor, cu decoraţiuni şi instalaţii, pentru sărbătorile de iarnă. În 30 noiembrie vor fi aprinse luminiţele de sărbători. “Pregătirile au început mai devreme, pentru că în acest an suprafaţa pe care vor fi amenajate luminile ornamentale de Crăciun este aproape dublă faţă de cea de anul trecut” , a afirmat primarul Viorel Arion.

În Hunedoara, însă, vechile căsuţe din lemn, amplasate annul trecut în incinta stadionului Michael Klein, pentru a fi folosite de comercianţii de sezon, sunt în mare parte devastate. Unele au ajuns locuri unde dorm oamenii străzii. Altele au fost vandalizate sau au devenit depozite de gunoaie şi mizerie.


Pe aceeaşi temă:

FOTO Cum a fost împodobit municipiul Petroşani de sărbători

Municipiul Petroşani şi-a schimbat înfăţişarea cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Centrul a fost împodobit cu instalaţii luminoase. Primarul Petroşaniului, Tiberiu Ridzi, se mândreşte pe pagina sa personală de Facebook cu modul în care municipiul pe care îl conduce întâmpină sărbătorile.

FOTO VIDEO Deva feerică de sărbători: cum arată centrul istoric al oraşului, împodobit de iarnă

Luminile de sărbători au fost aprinse în Deva, iar atmosfera din centrul istoric al municipiului a devenit mai animată seara, în ciuda vremii de iarnă.

VIDEO Centrul istoric al Devei a devenit târg al sărbătorilor de iarnă

Centrul vechi al Devei a fost transformat într-un târg al sărbătorilor de iarnă. A fost împodobit cu instalaţii luminoase, iar vizitatorii sunt ademeniţi spre căsuţele unde sunt vândute produse tradiţionale.

FOTO VIDEO Cum a fost împodobită Hunedoara de sărbătorile de iarnă

Luminile de sărbătoare ale municipiului Hunedoara au fost aprinse astăzi, pentru prima dată în această iarnă. Străzile au fost împodobite cu instalaţii multicolore, iar localnicii au ieşit în centrul oraşului pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare.

FOTO VIDEO Spectacol de proporţii în Hunedoara. Sărbătoarea care a scos mii de oameni în stradă

Hunedoara a întâmpinat Ziua Naţională într-o atmosferă ieşită din comun. Mii de oameni au ieşit în stradă, pentru a asista la parada militară şi la deschiderea orăşelului lui Moş Crăciun.

VIDEO Luminile de sărbători au fost aprinse în centrul Hunedoarei

Centrul municipiului Hunedoara a fost împodobit de sărbătoare, iar instalaţiile de lumini au fust puse în funcţiune. De 1 Decembrie, aproape tot oraşul va fi iluminat de sărbătoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările