Cel mai bun an pentru turism. Care au fost cele mai atractive destinaţii şi câţi turişti au stat cel puţin o noapte în judeţ

Cel mai bun an pentru turism. Care au fost cele mai atractive destinaţii şi câţi turişti au stat cel puţin o noapte în judeţ

Castelul Corvinilor a fost cel mai vizitat obiectiv turistic în 2018. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Numărul turiştilor care au ales să rămână în judeţul Hunedoara a crescut în 2018, iar Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei s-au numărat printre cele mai vizitate locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Hunedoara nu se poate compara la numărul de turişti cu Timiş, Cluj, Braşov sau Bihor, însă numărul vizitatorilor care au petrecut cel puţin o noapte în motelurile şi pensiunile din judeţ a crescut în primele opt luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi faţă de ultimii ani.

Peste 125.000 de turişti au petrecut cel puţin o noapte în hotelurile şi pensiunile din judeţul Hunedoara, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică. Numărul oaspeţilor din perioada ianuarie – august 2018 a fost în creştere cu 11.000 de persoane, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportul privind vizitatorii care au petrecut cel puţin o noapte în pensiunile, motelurile şi hotelurile din judeţul Hunedoara a fost întocmit pe baza datelor furnizate de administratorii unităţilor cu cel puţin zece locuri de cazare.

Pensiunile mai mici nu au fost luate în calcul.

Judeţul Hunedoara a înregistrat creşteri şi la capitolul înnoptări în unităţile de cazare, în primele opt luni, de la 228.621 în perioada ianuarie – august 2017, la 238.847, în primele opt luni din 2018. 

Statisticile care arată creşterea numărului turiştilor care rămân în judeţ sunt confirmate şi de rapoartele cu privire la numărul vizitatorilor principalelor obiective turistice ale Hunedoarei.

În perioada ianuarie – august, Castelul Corvinilor a înregistrat 270.000 de turişti, în creştere faţă de aceeaşi perioadă, din anul 2017. Cetatea Devei a primit 120.000 de turişti, în creştere faţă de primele opt luni ale anului trecut.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a avut peste 85.000 de vizitatori, iar Sarmizegetusa Regia aproape 60.000, în perioada ianuarie – septembrie 2018. Mănăstirea Prislop, Staţiunea Straja, zona turistică Parâng, Retezat, Lacul Cinciş şi Geoagiu Băi s-au numărat, de asemenea, printre destinaţiile favorite ale celor care au ajuns în judeţul Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Topul oraşelor în care turiştii preferă să rămână peste noapte. Hunedoara a înregistrat cea mai mare creştere

FOTO Lacul Cinciş, ultimele pregătiri înainte de startul sezonului turistic. Cum arată destinaţia favorită a hunedorenilor

Castelul Corvinilor a fost de două ori mai atractiv decât Cetatea Devei. Numărul record de turişti la castelul medieval

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: