Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

În ultimii ani, situaţia CEH a dat naştere mai multor proteste. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Complexul Energetic Hunedoara se află în suferinţă din punct de vedere economic şi ar putea rămâne până la finalul acestui an fără aproape 500 de angajaţi, concedierile colective fiind plănuite în strategia de redresare a companiei de stat. Spre deosebire de angajaţii fără funcţii, membrii din conducerea CEH, majoritatea numiţi politic, au puţine motive de îngrijorare: unii dintre ei au venituri impresionante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complexul Energetic Hunedoara a fost creat în anul 2012 şi are în subordine minele Lonea, Lupeni, Vulcan şi Livezeni şi termocentralele Deva şi Paroşani. Compania a ajuns la finalul anului 2014 să acumuleze datorii la bugetul de stat de peste 60 de milioane de euro, iar viitorul CEH nu este deloc optimist: circa 500 de angajaţi ar putea rămâne fără locuri de muncă în acest an, în urma concedierilor colective. Mai puţin afectaţi în acest context sumbru, din punct de vedere economic, sunt membrii din conducerea companiei de stat, cei mai mulţi numiţi politic.

Potrivit declaraţiilor de avere publicate recent pe pagina de internet a CEH, atât reprezentanţii consiliului de administraţie al companiei, cât şi membrii din conducerea CEH au situaţii financiare bune şi venituri care să le asigure liniştea.


Declaraţiile de avere ale Consiliului de Administraţie

Alexandru Blaj, preşedintele Consiliului de Adiministraţie al SC Complexul Energetic Hunedoara, deţine un teren de 200 de metri pătraţi în Uricani, un apartament în Vulcan, o casă de vacanţă în Uricani, două maşini, depozite bancare de 53.000 de lei. Are datorii de 9.150 de lei şi a obţinut în ultimul an venituri de 40.980 din servicii de consultaţă şi de 37.692 de lei, din pensie.

Aurelian Ghimpău, membru al Consiliului de Adiministraţie al SC Complexul Energetic Hunedoara, deţine două terenuri intravilane în Bucureşti şi un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi în comuna Bridu, judeţul Ialomiţa, un apartament în Bucureşti, o casă de locuit în Bucureşti şi o casă în judeţul Ialomiţa, două autoturisme, un depozit bancar de 5.000 de euro. A obţinut în ultimul an un venit de 5.500 de lei din funcţia de consilier de ministru, un venit de de 4.920 de euro din închirieri şi un venit de 66.900 de lei din pensie.

Mihaela Preda, membru al Consiliului de Adiministraţie al SC Complexul Energetic Hunedoara, deţine un teren în Dâmboviţa şi un teren în Constanţa, o casă de locuit în Otopeni, de 600 de metri pătraţi, o casă de vacanţă în Buşteni, o casă de vacanţă în satul Dealu Mare, judeţul Dâmboviţa, un autoturism, tablouri şi bijuterii în valoare de 16.000 de euro. A vândut, potrivit declaraţiei de avere publicată de CEH, două apartamente în valoare totală de 130.500 de euro, în ultimele 12 luni. Are depozite bancare în valoare de 70.000 de euro şi 50.000 de lei şi credite bancare de 155.000 de euro şi 7.000 de lei. Mihaela Preda a avut un venit anual, din salariul obţinut în Departamentul pentru Energie, de 63.900 de lei, iar venitul soţului a fost de aproximativ 200.000 de lei. Ea a mai obţinut venituri totale de 162.128 de lei, ca reprezentant al statului în şase companii printre care şi CEH şi de membru sau secretar alte trei, printre care şi CEH.

Marius Untescu Eugen, membru al Consiliului de Adiministraţie al SC Complexul Energetic Hunedoara, deţine un teren intravilan în Snagov, o casă în Snagov şi un apartament în Bucureşti, trei autoturisme. Are un credit bancar de 80.000 de euro. A obţinut venituri salariale în 2013 de 29.266 lei, la Ministerul Economiei şi venituri de 174.900 din indemnizaţii de membru sau administrator în mai multe companii de stat.

Ce averi au şefii din CEH

Constantin Jujan, director general al SC Complexul Energetic Hunedoara, are un apartament în Petroşani, un autoturism, depozite de 141.000 de lei şi de 2100 de euro. A obţinut în ultimul an un venit de 97.888 lei ca director la Societatea Naţională de Închideri de Mine din Valea Jiului şi la Mina Petrila.

Aurel Niculescu, director adjunct şi fost director al CEH, deţine şapte terenuri în comuna Leşnic, un apartament în Deva şi o casă de locuit în Leşnic, un autoturism şi un tractor. Are un cont bancar unde sunt înregistraţi 86.700 de lei. A obţinut venituri salariale de 190.000 de lei şi venituri din subvenţii agricole de 7.350 de lei.

Verginica Popescu, director economic al CEH, deţine patru terenuri, un apartament în Bucureşti, un apartament în Petroşani şi o casă de locuit în Voluntari, un autoturism, bijuterii de 5.200 de euro, un depozit bancar de 6500 de euro. Are un credit bancar de 46.000 de euro, iar veniturile sale în anul precedent au fost de 62.000 de lei. A mai obţinut, împreună cu soţul ei, venituri totale de 13.000 de euro din închirieri de spaţii comerciale

Mihail Stoicescu, director comercial al CEH, deţine un teren în comuna Pui, două apartamente în Petroşani, un apartament în Deva, un autoturism, active bancare de 37.000 de euro şi 20.000 de lei, iar veniturile salariale obţinute în anul precedent au fost 44.200 de lei.


Vă recomandăm şi:

Ministrul Liviu Pop despre concedierile din cadrul CEH: "Disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii"

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că angajaţii din Complexul Energetic Hunedoara care vor fi vizaţi de disponibilizările colective, în cazul în care acestea vor avea loc, vor primi salarii compensatorii.

Cărbunele, esenţial pentru securitatea energetică a României

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

Minerii şi angajaţii termocentralelor din CEH vor avea prime de săbători

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunţat că minerii de la minele aflate în subordinea CEH şi energeticienii din Deva şi Paroşeni vor obţine prime de sărbători, în bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările