Castelul Corvinilor a fost de două ori mai atractiv decât Cetatea Devei. Numărul record de turişti la castelul medieval

Castelul Corvinilor a fost de două ori mai atractiv decât Cetatea Devei. Numărul record de turişti la castelul medieval

Castelul Corvinilor.FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor a rămas cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Hunedoara. În primele şapte luni ale anului, au ajuns la castel de două ori mai mulţi turişti decât în Cetatea Devei. Ambele forturi medievale au înregistrat creşteri la capitolul vizitatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Castelul Corvinilor a înregistrat în perioada ianuarie – iulie 2018 aproape 200.000 de vizitatori, cifră în creştere faţă de anul trecut. Mai exact au fost 198.598 de turişti, dintre care 17.500 au beneficiat de gratuităţi, cu ocazia evenimentelor Noaptea Muzeelor, 1 iunie şi Şcoala altfel.

Oaspeţii monumentului istoric au adus în perioada ianuarie - iulie venituri de 3,2 milioane de lei la bugetul local. În luna iulie, numărul turiştilor care au trecut pragul Castelului Corvinilor a depăşit 50.000 de persoane. Datele privind vizitatorii înregistraţi în luna august nu au fost centralizate, dar în cea mai aglomerată lună de vară numărul lor este de ordinul zecilor de mii.

Cetatea Devei a înregistrat de la începutul anului peste 115.000 de vizitatori. În primele şapte luni ale anului au fost 90.000 de turişti, în creştere faţă de anul trecut. De la începutul lunii august, cetatea a fost vizitată de 27.000 de oameni, potrivit Primăriei Deva. În luna iulie, numărul vizitatorilor a fost tot de circa 27.000.  În luna iunie, 20.000 de oameni au ajuns în cetatea medievală, iar în primele cinci luni ale acestui an primit vizita a peste 40.000 de turişti.

Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa se numără şi ele printre atracţiile turistice şi istorice importante ale Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Ioan de Hunedoara, omagiat în oraşul de la poalele Castelului Corvinilor. Au trecut 562 de ani de la moartea voievodului

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: