Calvarul unui urs rămas captiv ore în şir într-un gard de sârmă

Calvarul unui urs rămas captiv ore în şir într-un gard de sârmă

Ursşii ajung tot mai des în oraşe.

Un localnic din municipiul Lupeni a alertat autorităţile după ce a observat un urs care se zbate după ce a rămas prins într-un gard de sârmă, al unei gospodării de la marginea localităţii. Animalul a rămas în capcană timp de mai multe ore, fără ca localnicii şi jandarmii să poată interveni în ajutorul lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un urs care s-a aventurat prea aproape de gospodăriile oamenilor din Lupeni a rămas captiv, de mai multe ore, în gardul de sârmă al unui localnic. Bărbatul a observat animalul zbătându-se, dar nu a avut curaj să se apropie de el.

A sunat imediat la Serviciul 112, pentru a cere ajutor. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale jandarmilor montani, dar şi vânători.

A fost chemat un veterinar, tocmai din Braşov, pentru a tranchiliza ursul, măsură necesară înainte de a se încerca eliberarea sa. „În cursul acestei seri, specialistul a ajuns la faţa locului şi se procedează la tranchilizarea animalului”, a precizat Andrada Pop, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Recent, un urs a fost împuşcat, după ce a ajuns în zona gospodăriilor unor localnici din Petroşani şi Aninoasa şi a ucis mai multe animale domestice.


Vă recomandăm şi:

De teama urşilor, traseele din Retezat unde sute de oi au murit rămân închise. Sălbăticiunile stăpânesc peste leşuri

Timp de trei săptămâni, de la moartea celor peste 600 de oi în Masivul Retezat, peste 30 de echipe de jandarmi, salvamontişti şi angajaţi ai ocoalelor silvice şi ale administraţiei Parcului Naţional Retezat au fost mobilizate pentru a-i avertiza pe turişti cu privire la riscurile la care se expun dacă ajung în zonele unde zac cadavrele oilor.

Sute de oi ucise după ce au fost atacate de urşi în Munţii Retezat. Cadavrele zac în apropierea traseelor turistice

Leşurile a peste 400 de oi zac în apropierea potecilor pe care turiştii urcă pe traseele din Parcul Naţional Retezat. Turmele au fost atacate de urşi, în zilele trecute, iar oile au fost devorate.

Canicula scoate viperele din ascunzişuri: cum ne putem feri de veninul lor

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara atenţionează asupra pericolului pe care îl reprezintă prezenţa în mai multe zone din judeţ a viperelor comune, cu un venin puternic. Cei mai expuşi riscurilor sunt excursioniştii care ajung pe munte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările