Aparatele de testare Covid 19 din Spitalul Deva nu pot fi folosite. Oamenii aşteaptă zile în şir rezultatele

Aparatele de testare Covid 19 din Spitalul Deva nu pot fi folosite. Oamenii aşteaptă zile în şir rezultatele

SURSA FOTO:: Asociaţia pentru Relaţii Comunitare / Facebook.

Aparatele de testare Covid 19 din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva nu pot fi folosite deocamdată. Oamenii aşteaptă zile în şir rezultatele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi se numără printre cele mai afectate judeţe din România de pandemia de coronavirus, testele pentru depistarea infecţiilor nu pot fi făcute deocamdată în judeţul Hunedoara.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a primit, în 27 martie, prin donaţie un aparat PCR de testare a pacienţilor suspectaţi de infecţia cu coronavirus, însă acesta nu poate fi folosit, pentru că nu au fost achiziţionate kit-urile necesare. Fondurile pentru aparatul de testare au fost strânse prin Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), cu ajutorul Heidelberg Cement România, care a contribuit cu suma de 124.000 euro.

În 29 martie, unitatea medicală a demarat procedurile pentru achiziţia unui aparat Real Time – PCR, pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, de la Unifarm. Nici acesta nu poate fi pus încă în funcţiune, deoarece încă nu au fost livrate toate componentele necesare, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

În zilele următoare, Spitalul judeţean din Deva va fi dotat cu încă un aparat de testare Covid 19 în valoare de peste 500.000 lei. Echipamentul este achziţionat de Ministerul Sănătăţii, iar circa 10 la sută din costuri fiind asigurată de Consiliul Judeţean Hunedoara.

În prezent, testele Covid 19 în judeţul Hunedoara sunt trimise clinicilor din Timişoara şi Cluj-Napoca, însă pacienţii aşteaptă rezultatele acestora chiar şi mai mult de o săptămână. Reprezentanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara au anunţat la 1 aprilie că potrivit planului de măsuri prezentat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva şi aprobat de prefectul judeţului Hunedoara, se estimează că începând cu data de 10 aprilie 2020, la spital vor putea fi realizate testări COVID 19, cu aparatul Real Time PCR.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Un oraş din China trimite Hunedoarei zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi chirurgicale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: