EXCLUSIV Vasile Cosarek este noul antrenor al Astrei II Giurgiu

EXCLUSIV Vasile Cosarek este noul antrenor al Astrei II Giurgiu

Vasile Cosarek va sta pe banca Astrei II în ultimele 5 etape ale sezonului

După plecarea lui Ioan Tătăran, oficialii FC Astra s-au reorientat rapid şi l-au instalat în funcţia de antrenor principal al Astrei II Giurgiu pe Vasile Cosarek.

Ştiri pe aceeaşi temă


Vasile Cosarek a condus joi primul său antrenament din postura de “principal” al echipei giurgiuvene. După şedinţa de pregătire, acesta a fost “cinstit” (alături de jucători şi ceilalţi angajaţi ai clubului) cu o bere de atacantul Cristinel Gafiţa care a împlinit 28 de ani.

“Venirea mea la Giurgiu a fost hotărâtă de către oficialii formaţiei FC Astra. Începând de astăzi şi până pe 2 iunie atunci când este programată ultima etapă mă voi ocupa de pregătirea echipei Astra II după care, probabil, voi fi pe bancă la ultimele două runde din Liga Judeţeană” a declarat pentru “Adevărul” Vasile Cosarek, cel care a subliniat faptul că motivul principal pentru care a fost solicitat să se ocupe de formaţia de la malul Dunării a fost acela că este familiarizat cu lotul de jucători.


CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

“În acest sezon am lipsit doar la câteva meciuri ale echipei giurgiuvene, fiind prezent în principal pentru a lua jucători care să evolueze pentru Astra III care activează în Liga Judeţeană. Cunosc destul de bine lotul de jucători, probabil de aceea am şi fost solicitat” a mai spus Cosarek.

Vrea să câştige cel puţin trei meciuri

Noul tehnician al Astrei II Giurgiu susţine că nu a venit la Astra II ca să se afle în treabă şi că în ultimele cinci etape şi-a propus ca echipa să câştige între 9 şi 12 puncte.

“Mai sunt de disputat cinci etape iar obiectivul meu este câştigarea a cât mai multe puncte. La prima şedinţă tehnică avută cu băieţii le-am transmis că trebuie să câştigăm între 9 şi 12 puncte. N-am venit aici ca să fac figuraţie” a spus tehnicianul care a mărturisit că va încerca să refacă moralul jucătorilor după înfrângerea cu CSMS Iaşi.

Va schimba sistemul de joc
Întrebat despre formula de joc pe care va încerca să o implementeze la echipă, Vasile Cosarek s-a declarat un adept al sistemului 4-2-3-1, cu un accent pe mijlocul terenului.

“Cred că trebuie să avem mai multă consistenţă şi siguranţă la mijlocul terenului de aceea voi juca într-un sistem cu doi înhizători şi un singur atacant care să fie sprijinit din spate de un mijlocaş ofensiv” a mai spus Cosarek.

În altă ordine de idei, în afară de numirea lui Vasile Cosarek în funcţia de “principal”, Petre Buduru a promis că jucătorii îşi vor primi cele patru salarii restante până la finele acestei luni

Carte de vizită
Vasile Cosarek s-a născut pe 9 noiembrie 1951, la Ploieşti, făcându-şi junioratul la Petrolul. De-a lungul carierei a evoluat pe postul de mijlocaş la Petrolul Ploieşti, Metalul Plopeni, Universitatea Cluj, Steaua Mizil şi Poiana Câmpina, bifând peste 100 de prezenţe în Divizia A.

După retragerea din activitate, acesta a devenind antrenor, pregătind de-a lungul timpului numai formaţii din judeţul Prahova, printre acestea numărându-se şi Petrolul, Astra şi Chimia Brazi.

Angajat al clubului FC Astra din 2010, Vasile Cosarek s-a ocupat până ieri de juniorii republicani ai formaţiei ploieştene dar şi de Astra III care evoluează în Liga Judeţeană din Prahova.

----------------------------------------------------------------

Vasile Cosarek (60 de ani) va fi cel de-al treilea tehnician care va conduce echipa secundă a FC Astra din postura de „principal”.

Deşi iniţial se hotărâse ca această funcţie să le revină lui Gabriel Deaconu şi Adrian Ene, până la urmă se pare că de rezultatele şi antrenamentele echipei va răspunde Cosarek, cel care până acum era antrenorul formaţiei Astra III care activează în Liga Judeţeană Prahova.

Preşedintele Comitetului Director al FC Astra, Petre Buduru, se află în acest moment la Giurgiu pentru a pune la punct ultimele detalii privind instalarea lui Vasile Cosarek.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: