Amenzi de peste 500.000 de lei aplicate unor firme din Giurgiu care colectează ilegal deşeuri

Amenzi de peste 500.000 de lei aplicate unor firme din Giurgiu care colectează ilegal deşeuri

Deşeuri de fier vechi                                                                FOTO: Prefectura Giurgiu

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat 23 de societăţi comerciale şi puncte de lucru din judeţul Giurgiu, 16 dintre acestea fiind finalizate.

Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 3 iunie, la ea participând 44 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu sprijiniţi de 32 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu.

Verificările, efectuate pe linia prevenirii ilegalităţilor ce se comit în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi pentru combaterea evaziunii fiscale, au vizat punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din localităţile Bolintin Vale, Bolintin Deal, Ogrezeni, Crevedia Mică şi Vânătorii Mici.

„Firmele în cauză au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea materialelor reciclabile (deşeuri metalice, pet-uri şi sticlă), dezmembrări auto, service auto şi vulcanizare”, transmite Garda Naţională de Mediu (GNM).

Comisarii au efectuat cu această ocazie 23 de controale, din care au fost finalizate 16 iar 7 sunt încă în desfăşurare.

La cele 13 controale finalizate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 536.000 lei, 3 avertismente şi au fost confiscate 3 mijloace de transport. În plus, au fost dispuse 2 suspendări de activitate şi 2 propuneri de suspendare a autorizaţiilor de mediu.

„În aceeaşi acţiune, IPJ Giurgiu a confiscat aproximativ 200 tone de fier vechi.De asemenea a mai fost ridicată în vederea confiscării o cantitate de 240 kg de anvelope uzate.

Prin această acţiune s-a urmărit stabilirea trasabilităţii deşeurilor reciclabile, existenţa documentelor de provenienţă şi de livrare a materialelor reciclabile, precum şi a sumelor de bani folosite în circuitul comercial”, mai spun comisarii GNM.

Pe aceeaşi temă:

Percheziţii la firme din Bolintin Vale şi comunele limitrofe pentru verificarea operaţiunilor cu materiale reciclabile

Tânără de 28 de ani, ucisă de concubin cu mai multe lovituri de cuţit. Ce a declarat criminalul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: