VIDEO Credeau că vor avea o viaţă de vis în Anglia, dar au ajuns la bordel. La ce pedepse i-au condamnat judecătorii pe traficanţii de carne vie

VIDEO Credeau că vor
avea o viaţă de vis în Anglia, dar au ajuns la bordel. La ce pedepse i-au
condamnat judecătorii pe traficanţii de carne vie

Foto: arhivă Adevărul

Mai multe tinere au trăit timp de patru ani un adevărat coşmar, fiind convinse de mai multe persoane să meargă în Anglia, cu promisiunea că se vor căsători şi vor avea o viaţă fără griji, pentru a descoperi apoi că acestea erau traficanţi de persoane,  care doreau să le exploateze sexual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi i-a condamnat, pe 20 iunie, pe trei gălăţeni, Lazăr Marius-Daniel (24 de ani), Lazăr Marcel (48 de ani) şi Preda Nicoleta-Nela ( 33 ani) la pedepse cu închisoarea, dar cu suspendarea executării sub supraveghere. Lazăr Marius-Daniel a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar Preda Nicoleta-Nela a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Instanţa i-a achitat pe cei trei de acuzaţia de constituire a unui grup infracţional, iar pe Lazăr Marcel şi de acuzaţia de trafic de persoane. În schimb, acesta din urmă a primit doi ani şi 6 luni de închisoare pentru contrabandă. Interesant de amintit este că Preda Nicoleta-Nela a fost obligată să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul de Obstretică-Ginecologie din Galaţi. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel.

Lazăr Marius-Daniel şi Lazăr Marcel sunt acuzaţi că au legat relaţii sentimentale cu mai multe tinere prin metoda ”Loverboy”, pe care le-au convins apoi să meargă în Anglia, unde fetele au aflat că, de fapt, nu urmau să se căsătorească cu aceştia, ci să se prostitueze pentru ei.  Dacă victimele nu erau de acord să îşi vândă trupul, erau bătute, li se luau actele şi erau şantajate emoţional.

După mai multe luni de filaj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi,  sub coordonarea procurorilor DIICOT; au efectuat şapte percheziţii la locuinţele traficanţilor de carne vie. Cu această ocazie, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, printre care un autoturism, ce ar fi fost achiziţionat din banii obţinuţi ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane. 24 de persoane au fost aduse la acel moment la audieri. ”Din cercetări a reieşit că, începând cu vara anului 2013, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, grup care ar fi acţionat până în vara anului 2017. În această perioadă, folosind metoda <<Loverboy>>, aceştia ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi transportat, transferat, şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, în diferite locaţii în care se practica prostituţia, pe teritoriul Marii Britanii”, susţin procurorii DIICOT Galaţi.

Judecătorii au obligat-o pe Preda Nicoleta-Nela să îi plătească daune morale de 2.500 de euro uneia dintre victimele sale. Procurorii DIICOT Galaţi au estimat că traficanţii de carne vie au obţinut din exploatarea sexuală a tinerelor peste 90.000 de lire sterline, iar judecătorii au dispus acum confiscarea a 44.000 de lire sterline şi 2.693 de euro de la Lazăr Marius-Daniel şi Preda Nicoleta-Nela, punând sechestru pe o maşină, marca Audi A8, un apartament în Galaţi şi un imobil dintr-un sat de lângă oraş în vederea recuperării prejudiciului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: