UPDATE În urma contactului cu tânăra care a murit de meningită, 74 de persoane fac tratament preventiv

UPDATE  În urma contactului cu tânăra care a murit de meningită, 74 de persoane fac tratament preventiv

Medicii şi asistenţii care lucrează cu bolnavi contagioşi riscă să devină şi ei pacienţi

41 sunt medici şi asistente medicale care i-au cordat îngrijiri riscând infectarea cu periculosul germene, iar 33, membri ai familiei bolnavei, colegi de facultate şi prieteni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra gălăţească, în vârstă de 21 de ani, care, duminică, a fost dusă în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi marţi 24 ianuarie a murit la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Capitală, din cauza unei forme agresive de meningită, era contagioasă şi a venit în contact cu un număr mare de ersoane.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de specialiştii DSP Galaţi s-a constatat că bolnava a venit în contact cu 74 de persoane. 49 dintre acestea fac parte din rândurile personalului medico-sanitar care i-a acordat îngrijiri. Restul sunt membri ai familiei, colegi studenţi şi prieteni dintre care o parte au paticipat la o petrecere împreună cu tânăra. Toţi contacţii, potenţial contaminaţi cu meningococ tip C, extrem de agresiv, primesc tratament preventiv cu un antibiotic la care acest microb s-a dovedit sensibil", ne-a informat doctorul Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi

De la începutul anului, au mai fost înregistrate două cazuri de meningită, cel al unei tinere în vârstă de 18 ani şi al unui bărbat de 49 de ani. Ambii au fost transferaţi la spitale din Bucureşti şi au avut o evoluţie favorabilă iar în cazul lor nu s-a confirmat prezenţa meningococului.

„Şi în 2011, au fost cinci cazuri de meningită dintre care trei mortale ( două ale unor copii mici şi unul al unui adult de 21 de ani), tot cu meningococ tip C şi tot forme extrem de agresive.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările