Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Unitate de terapie intensivă mobilă, trimisă de urgenţă la Galaţi. Explozie de cazuri de COVID-19 în judeţ

Aşa arată o unitate mobilă ATI FOTO ISU Galaţi

Echipamentul, care are 12 posturi ATI, a fost trimis la Galaţi în noaptea de luni spre marţi, la ordinul Ministrului Sănătăţii, care a criticat dur modul cum criza coronavirusului a fost gestionată medical şi administrativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza coronavirusului devine tot mai gravă la Galaţi, unde numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, iar focarele au început să apară atât în spitale, cât şi în instituţii publice. 

După ce a criticat dur modul cum a fost gestionată situaţia din punct de vedere medical şi administrativ, Ministerul Sănătăţii a trimis în noaptea de luni spre marţi la Galaţi o unitate de terapie intensivă mobilă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. În unitatea de terapie intensivă mobilă sunt disponibile 12 posturi ATI.

Transportul a fost realizat după vizita de luni a ministrului Sănătăţii în judeţul Galaţi şi a discuţiilor purtate cu prefectul Gabriel Avrămescu şi cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, discuţii din care a reieşit necesitatea suplimentării locurilor de terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut, atât cu ministrul, cât şi cu reprezentanţii ISU, s-a stabilit necesitatea relocării unei unităţi mobile ATI, cu o capacitate de 12 locuri, special destinată cazurilor grave, care au nevoie de îngrijiri de specialitate. Guvernul României a aprobat această iniţiativă. Astfel, numărul de locuri ATI disponibile pentru pacienţii Covid la Galaţi va ajunge la 19”, a scris pe contul său de Facebook prefectul de Galaţi.

Echipamentul va fi de un real folos, având în vedere că UPU şi ATI de la Galaţi sunt depăşite de situaţie. Nu doar că a crescut numărul de pacienţi, dar şi numărul de cadre medicale disponibile a scăzut pe măsură de numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul acestora  a crescut exploziv în ultima vreme.

La Galaţi sunt, conform raportării de luni 1.269 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 103 persoane decedate. În judeţ, este activ în acest moment un focar grav de coronavirus, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde sunt diagnosticate cu COVID-19 un număr de 83 de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar, fiind afectate 11 secţii. De asemenea, 24 de pacienţi au fost depistaţi pozitivi la coronavirus,

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: