Un taximetrist care a dat cu maşina peste un client arab: „M-am uitat spre el, apoi mi-am continuat deplasarea, ca să schimb cureaua la alternator“

Un taximetrist care a dat cu maşina peste un client arab: „M-am uitat spre el, apoi mi-am continuat deplasarea, ca să schimb cureaua la
alternator“

Taximetristul nu şi-a putut stăpâni nervii şi ar putea ajunge acum după gratii Foto: Adevărul

Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi, şi-a ieşit din minţi pe 18 februarie 2016 după ce un client de origine arabă i-a trântit portiera la maşină şi, într-un acces de furie, l-a lovit cu autoturismul, fiind la un pas să îl omoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au fost sesizaţi că, pe 18 februarie 2016, o persoană a fost lovită cu maşina în apropierea unei staţii Peco din Galaţi, iar şoferul vinovat a dispărut de la locul faptei.  După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei, poliţiştii au refăcut filmul întâmplării.

Cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat.

Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie.

Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. Gestul l-a enervat la culme pe Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său.

Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici şi până la cele întâmplate nu a mai fost decât un pas.

”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns  <<tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo>>, arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus <<Du-te în p…a mea de arab>>, motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus <<Du-te în p…a mea>> şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a recunoscut cetăţeanul sirian în faţa procurorului.

”Datorită nervozităţii, am accelerat”

Taximetristul a declarat, la rândul lui, că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul.

”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona IC FRimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.

Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău.

Tribunalul Galaţi a stabilit zilele trecute legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cazul taximetristului revoltat, care va fi judecat acum pentru tentativă la omor.

Dacă va fi găsit vinovat de tentativă la omor, taximetristul riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările