Un cetăţean sârb urmărit internaţional pentru genocid a fost prins la Galaţi, pe o navă care naviga pe Dunăre sub pavilion sârbesc

Un cetăţean sârb urmărit internaţional pentru genocid a fost prins la Galaţi, pe o navă care naviga pe Dunăre sub pavilion sârbesc

Foto: Poliţia de Frontieră Galaţi

Bărbatul, cetăţean sârb născut în Croaţia, figura dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de crime de război împotriva populaţiei civile, prevăzută de Codul penal croat, infracţiune corespunzând celei de genocid din legea penală română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 5 mai, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi cu privire la faptul că,  la un control  efectuat pe o navă care naviga pe Dunăre sub pavilion sârbesc, au depistat un bărbat de 50 ani, Stevan B., pe numele căruia, la data de 05.05.2018, autorităţile judiciare croate emiseseră un mandat european de arestare.  

”Cetăţeanul sârb a fost preluat de poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, verificările efectuate cu privire la acesta relevând faptul că mandatul european de arestare a avut la bază o hotărâre judecătorească emisă de Tribunalul ţinutului Osijek din Croaţia. În cuprinsul hotărârii se arată că, în perioada 1991 – 1995, persoana în cauză, în calitate de membru al unei grupări paramilitare organizate, a participat la acţiuni teroriste împotriva etnicilor croaţi şi maghiari”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În ziua în care a fost depistat, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea lui, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Ulterior, Curtea de Apel Galaţi a emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis la data de 05.05.2018.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările